Sari la conținut
Home » Tragedie în lumea pinguinilor!

Tragedie în lumea pinguinilor!

Tragedie în lumea pinguinilor!

Tragedie în lumea pinguinilor! În Antarctica, mii de pui de pinguin imperial au suferit o pierdere masivă în sezonul de reproducere din 2022, din cauza nivelului scăzut al gheții marine.

Această dezvoltare tragică a fost identificată în urma unei cercetări recente bazate pe analiza imaginilor sateliților, care a relevat ruperea gheții marine care de obicei este stabilă. Acest eveniment a avut loc în momentul în care puii de pinguin încă nu își dezvoltaseră penele impermeabile.

Tragedie în lumea pinguinilor!

Cercetarea arată că aceste colonii de pinguini imperiali au experimentat un „eșec catastrofal de reproducere” la sfârșitul anului 2022. Ceea ce a dus la o mortalitate în masă a puilor.

Aceste eșecuri de reproducere au afectat mai multe colonii în Marea Bellingshausen și sunt considerate „fără precedent” din punct de vedere istoric.

Această situație este cu atât mai alarmantă cu cât pinguinii imperiali sunt deja o specie amenințată și se confruntă cu un viitor incert din cauza schimbărilor climatice și a încălzirii globale.

Acești pinguini se bazează foarte mult pe gheața de mare pentru a-și susține ciclul de reproducere.

Pe măsură ce nivelurile de gheață scad în consecință a încălzirii oceanelor, supraviețuirea speciei devine tot mai incertă.

Până la 7.000 de pui de pinguin imperial ar fi putut muri

Cercetătorul Dr. Peter Fretwell de la British Antarctic Survey, care a fost autorul principal al studiului, a descris eșecul de reproducere. A zis că este o „poveste sumbră”. A estimat că până la 7.000 de pui de pinguin imperial ar fi putut muri din cauza acestei situații tragice.

În lipsa gheții, puii nu au putut supraviețui. Fie înecându-se dacă se îndreptau spre apă. Fie înghețând pe gheață. Deoarece la acea vârstă nu aveau pene impermeabile care să îi protejeze.

Această cercetare subliniază impactul devastator al schimbărilor climatice asupra vieții sălbatice din Antarctica și necesitatea acțiunilor imediate pentru a proteja ecosistemele fragile și speciile amenințate, conform hotnews.ro.