Sari la conținut
Home » Eveniment fascinant! Un pinguin imperial a eclozat pentru prima dată în ultimii 13 ani!

Eveniment fascinant! Un pinguin imperial a eclozat pentru prima dată în ultimii 13 ani!

Eveniment fascinant!

Eveniment fascinant! Parcul tematic SeaWorld San Diego a anunțat cu entuziasm eclozarea unui pui de pinguin imperial, evenimentul fiind un moment remarcabil pentru acest parc din California.

Este prima dată în ultimii 13 ani când a avut loc eclozarea unui pinguin imperial aici. Pinguinul imperial, o specie amenințată cu dispariția.

Eveniment fascinant!

Noul pui a ieșit din ou cu asistența personalului de la grădina zoologică pe 12 septembrie, potrivit SeaWorld San Diego. Această veste a stârnit multă bucurie printre angajații parcului tematic. Este prima dată în ultimii 13 ani când a avut loc eclozarea unui pinguin imperial aici.

Justin Brackett, curatorul secției dedicate păsărilor de la SeaWorld, a declarat că este cel mai entuziasmant eveniment care a avut loc în ultimul deceniu la parc.

Pinguinul imperial, o specie amenințată cu dispariția, este originar din Antarctica. În prezent, aproximativ 17 exemplare trăiesc într-un habitat special creat pentru ei în SeaWorld San Diego. La o temperatură de minus 5 grade Celsius.

Oul din care a eclozat puiul a fost depus pe 7 iulie, iar parcul găzduiește aproximativ 300 de pinguini din mai multe specii.

Personalul SeaWorld este mândru de această eclozare ș

Personalul SeaWorld este mândru de această eclozare. Și aceștia consideră evenimentul un moment deosebit. Pinguinul imperial este cea mai mare specie de pinguin și poate atinge o înălțime de 1,15 metri și o greutate de până la 45 de kilograme.

Este demn de menționat faptul că, spre deosebire de alte specii de pinguini care depun mai multe ouă pe parcursul unui an. Femela de pinguin imperial depune doar un ou pe an. Evenimentul este considerat ceva unic pentru că nu a mai avut loc în ultimii 13 ani.

După depunerea oului, femela obișnuiește să se întoarcă în mare pentru a se hrăni, lăsând masculul să se ocupe de incubarea oului timp de peste două luni. Această specie de pinguini formează perechi monogame, potrivit digi-animalworld.tv.