Sari la conținut
Home » Pinguinul care a devenit VIRAL. Te vei îndrăgosti de el instant

Pinguinul care a devenit VIRAL. Te vei îndrăgosti de el instant

Pierre este un pinguin ce a fost descoperit pe o plajă din vestul Australiei și a fost relatează BBC.

Îngrijitorii lui Pierre s-au temut că acesta va suferi pe perioada cât va rămâne la zoo așa că au găsit o soluție neobișnuită, însă extrem de benefică: îi arată desene animate cu o familie de pinguini pentru a-i alunga singurătatea.

Din reacțiile pe care le are, pasărea este încântată atunci când urmărește imaginilie, dar îngrijitorii nu sunt siguri că este conștient de faptul că urmărește tot o familiei de pinguini.

„Când a ajuns la noi nu se afla în cea mai bună formă. Îi place foarte mult să se uite la desene, dar probabil nu-și dă seama că personajele sunt, la rândul lor, pinguini. Din comportamentul său, putem spune că se bucură”, declara unul dintre îngrijotorii săi, potrivit sursei citate anterior.

Pinguinul nu poate să înoate sau să pescuiască de unul singur

Penele lui Pierre sunt făcute să se regenereze o dată pe an. Ele cad de fiecare dată când cele noi cresc, iar acest fapt nu îi permite să fie rezistent la apă.

„Suntem de părere că este vorba despre o pasăre în primul an de viață, ceea ce înseamnă că este destul de tânăr. Din anumite motive penele noi ale pinguinului nu au ajuns la jumătatea procesului de creștere și s-au oprit. Astfel că el nu poate să înoate sau să pescuiască de unul singur”, a explicat Danielle, unul dintre îngrijotori, potrivit sursei citate anterior.

Chiar dacă s-a adaptat la noua viață de la Zoo, îngrijitorii din Perth speră să îl poată readuce pe Pierre în mediul său natural, odată ce penele îi vor crește și va reuși să se descurce pe cont propriu. Până atunci, specialiștii speră să îl poată munta la o altă grădină zoologică, unde s-ar putea găsi mai mute păsări din specia lui.