Sari la conținut
Home » Cel mai mare pinguin. Animalul care cântărea 154 de kilograme

Cel mai mare pinguin. Animalul care cântărea 154 de kilograme

sursă foto: birdfact

Cel mai mare pinguin. Cercetătorii din Noua Zeelandă au scos la iveală fosilele a două specii de pinguini necunoscute până acum. Una dintre noile specii îl deține și pe cel mai mare descoperit vreodată.

Cel mai mare pinguin cunoscut vreodată pe Pământc ântărea 154 de kilograme. El a trăit prin oceanele din jurul Noii Zeelande acum mai bine de 50 de milioane de ani.

Cel mai mare pinguin din lume era… grăsun

Cel mai mare pinguin: Un pinguin supărat
Cel mai mare pinguin: Un pinguin supărat care privește mâhnit în jur

Fosilele acestei specii nou descoperite, Kumimanu fordycei, au fost găsite alături de alte opt specimene pe o plajă din North Otago, pe Insula de Sud a Noii Zeelande. Cinci dintre exemplarele rămase aparțineau unei alte specii nou descoperite, Petradyptes stonehousei. Unul aparținea unui alt pinguin gigant cunoscut, Kumimanu biceae, iar două erau neidentificate. Fosilele datează de acum 59,5 milioane și 55,5 milioane de ani.

Într-un studiu, publicat în Journal of Paleontology, cercetătorii au estimat greutatea celor două specii nou descoperite. Totul s-a făcut pe baza dimensiunii și densității oaselor lor în comparație cu cele ale pinguinilor moderni.

Noul cel mai mare

Echipa a constatat că P. stonehousei cântărea aproximativ 50 de kilograme. K. fordeycei ar fi cântărit de peste trei ori mai mult, ajungând la o greutate de 154 de kilograme. Din nefericire, fără un schelet aproape complet, cercetătorii nu au putut estima lungimea corpului noii specii.

„Conform analizelor noastre, K. fordycei este cel mai mare cunoscut în prezent”. Este declarația primul autor al studiului, Daniel Ksepka, paleontolog și curator la Muzeul Bruce din Greenwich, Connecticut, potrivit livescience.

Anterior, cel mai mare înregistrat a fost Palaeeudyptes klekowskii. El a trăit în urmă cu aproximativ 37 de milioane de ani în Antarctica și cântărea 116 kg. De asemenea, avea o înălțime de aproximativ 2 metri, ceea ce i-a adus porecla de „pinguinul colos”. Următorul ca mărime, K. biceae, cântărea în jur de 121 kg și avea o lungime a corpului de aproximativ 1,8 m.