Sari la conținut
Home » Curiozități despre urșii polari. Sunt buni înotători?

Curiozități despre urșii polari. Sunt buni înotători?

Ce culoare are pielea urșilor polari?

Curiozități despre urșii polari. Urșii polari sunt animale fascinante și iubite de mulți, deși este puțin probabil să-i întâlnești în mediul lor natural, decât în documentare sau în desene animate.

Cu toate acestea, este întotdeauna interesant să descoperi mai multe despre aceste creaturi minunate.

Curiozități despre urșii polari

  • Habitatul principal al urșilor polari este zona sălbatică înghețată a Arcticii, care se întinde pe teritoriile Canadei, Alaska, Groenlandei, Rusiei și Norvegiei.
  • Urșii polari sunt recunoscuți pentru dimensiunile lor impresionante. Un urs polar adult poate ajunge să măsoare peste 2,5 metri în lungime și să cântărească în jur de 680 de kilograme. Această mărime și greutate impresionantă îi fac cei mai mari carnivori terestre de pe Pământ.
  • Pentru a supraviețui în unele dintre cele mai dure condiții de mediu de pe planetă, urșii polari sunt bine adaptați. Pe lângă blana lor groasă, dispun de un strat mare de grăsime care izolează corpul de temperaturile extreme și de apa aproape înghețată. De asemenea, au piele neagră sub blană, ceea ce le permite să atragă lumina soarelui pentru a se încălzi.

Urșii polari nu sunt la fel de rapizi când aleargă

  • Urșii polari au un simț al mirosului bine dezvoltat, putând detecta prada de la distanțe de până la 16 kilometri.
  • Deși sunt înotători excelenți și pot înota la distanțe de peste 100 de kilometri de țărm, urșii polari nu sunt la fel de rapizi când aleargă.
  • Din nefericire, aceste animale uimitoare sunt clasificate drept „vulnerabile” din punct de vedere al conservării. Cea mai mare amenințare pentru urșii polari este schimbarea climatică. Creșterea temperaturilor globale duce la topirea gheții mai devreme și la formarea ei mai târziu în fiecare an. Ceea ce înseamnă că urșii polari au mai puțin timp să vâneze hrana de care depind. Este important să conștientizăm impactul asupra mediului și să luăm măsuri pentru a-i proteja, conform anidescoala.ro.