Urșii polari, în pericol! Cercetătorii sunt extrem de îngrijorați: „Trebui să facem tot posibilul să păstrăm creșterea temperaturilor globale sub 2 grade Celsius.”

În urma unor cercetări, oamenii de știință canadieni au stabilit că, dacă nu sunt luate măsuri care să limiteze emisiile de gaze cu efect de seră, urșii polari vor deveni cea mai vulnerabilă specie de pe Terra. Ei vor dispărea până la sfârșitul acestui secol dacă nu sunt luate măsuri, mai spun cercetătorii.

Încălzirea globală topește ghețarii, iar hrana este mult mai rară: „Problema e că acum au mai puțin timp ca să se hrănească și o perioadă mai lungă de timp în care trebuie să aștepte reîntoarcerea ghețurilor. În mod obișnuit, gheața se topește la începutul verii și revine apoi în toamnă. Perioada asta în care ghețurile lipsesc devine tot mai lungă și urșii nu mai au suficiente rezerve de grăsime,” spune cercetătorul Steven Amstrup.

Din nefericire, temperaturile medii cresc în fiecare an. În acest sens, Steven Amstrup a menționat că trebuie să găsească o strategie pentru a păstra temperaturilor globale sub 2 grade Celsius.

Singura soluție pentru ca aceste animale să nu ajungă pe lista speciilor aflate pe cale de dispariție este reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

„Trebuie să ținem cont de concluziile trase la finalul conferinței de la Paris din 2015. Şi anume că ar trebui să facem tot posibilul să păstrăm creșterea temperaturilor globale sub 2 grade Celsius”, mai spune Steven Amstrup, notează Pro TV.