Sari la conținut
Home » Cercetătorii au descoperit cum să te apropii de pisica ta!

Cercetătorii au descoperit cum să te apropii de pisica ta!

Pisica mea are menstruație?

Cercetătorii au descoperit cum să te apropii de pisica ta! Cercetătorii de la Universitatea din Sussex au realizat un studiu interesant care sugerează că pisicile pot reacționa pozitiv la un anumit tip de comunicare umană, care implică clipirea lentă a ochilor.

Acest comportament este interpretat ca un fel de ,,zâmbet de pisică” și poate fi folosit pentru a stabili o conexiune mai bună cu pisicile. Studiul a confirmat că pisicile sunt mai receptive și mai dispuse să clipească înapoi la oamenii care adoptă acest gest.

Cercetătorii au descoperit cum să te apropii de pisica ta

Cercetătorii de la Universitatea din Sussex au efectuat un studiu interesant. Acesta indică că pisicile pot reacționa într-un mod pozitiv la un anumit tip de comunicare umană.

Această formă de comunicare implică clipirea lentă a ochilor. Conform studiului, această exprimare a feței umane poate facilita interacțiunile pozitive cu pisicile. Rezultatele studiului au fost obținute prin realizarea a două experimente.

  1. În primul experiment, proprietarii de pisici au fost instruiți să clipească încet către pisicile lor. În timp ce acestea erau confortabile în mediul lor de acasă. Rezultatele au arătat că pisicile aveau mai multe șanse să clipească înapoi la stăpânii lor după ce aceștia au clipit încet la ele.
  2. Al doilea experiment a implicat cercetători care nu aveau niciun contact anterior cu pisicile. Și care au adoptat aceeași tactică de a clipi lent către pisici, împreună cu o mână întinsă spre ele. Acest experiment a arătat că pisicile au fost mai dispuse să clipească înapoi și să interacționeze cu cercetătorii.

Preferințele și comportamentul pisicilor pot varia

Concluziile sugerează că acest gest de comunicare, care imită expresia facială a pisicilor, poate ajuta la stabilirea unei conexiuni mai bune între oameni și pisici.

Este important să reținem că preferințele și comportamentul pisicilor pot varia, iar nu toate pisicile vor reacționa în mod similar.

Acest studiu oferă o perspectivă interesantă cu privire la modalitățile de comunicare cu animalele de companie și sugerează că gesturile de afecțiune și înțelegere pot avea un impact pozitiv în relația cu pisicile, potrivit gadgetreport.ro.