Sari la conținut
Home » Una din șase specii este în pericol de dispariție în Marea Britanie

Una din șase specii este în pericol de dispariție în Marea Britanie

Peștele cel mai bătrân din lume de 100 de ani

Una din șase specii. Raportul „State of Nature” prezintă o imagine sumbră a vieții sălbatice din Marea Britanie, dar afirmă că metodele de conservare dau rezultate. Bref, una din șase specii din UK este în pericol de dispariție.

Speciile de păsări, cum ar fi turturelele, au avut cele mai îngrijorătoare rezultate în raport, cu un procent de 43% în pericol de dispariție.  Mai sunt și altele în aceeași situație. Râsul de câmpie, orhideea papucul doamnei și țiparul european se confruntă, și ele, cu un viitor incert.

Una din șase specii, în pericol

Una din șase specii: O reptile care privește
Una din șase specii: O reptile care privește curioasă la cameră

Raportul susține că acest lucru este în mare parte rezultatul activităților umane. Ba chiar arată cu degetul spre pierderea habitatului, accelerarea bolilor, cum ar fi gripa aviară, prin intermediul agriculturii industriale, și arderea combustibililor fosili, care a modificat clima.

Raportul „State of Nature” prezintă lucrările a 60 de organizații de cercetare și conservare, pe baza datelor provenite de la sistemele de monitorizare și de la centrele de înregistrare biologică din Regatul Unit.

Din 1970, abundența speciilor studiate în raport a scăzut în medie cu 19%. Și lucrurile continuă să fie în cădere liberă. Amfibienii și reptilele sunt, de asemenea, în pericol, 31% dintre acestea confruntându-se cu un viitor incert. Și 28% dintre speciile de ciuperci sunt amenințate. Douăzeci și șase la sută dintre mamiferele terestre din Marea Britanie sunt pe cale de dispariție. De asemenea, s-au înregistrat scăderi în distribuția a mai mult de jumătate (54%) din speciile de plante cu flori.

Creaturile marine

În ceea ce privește creaturile marine, schimbările climatice și pescuitul nesustenabil sunt cei mai importanți factori.

Speciile de insecte care asigură controlul dăunătorilor, cum ar fi gărgărița cu două puncte, au scăzut cu 34%, înregistrând un declin mai accentuat decât speciile de insecte în general, care s-au redus cu 18%, potrivit theguardian.

De asemenea, raportul a constatat că doar o cincime din terenurile agricole se află în cadrul unui program de agricultură prietenoasă cu natura și doar 44% din păduri sunt certificate ca fiind gestionate în mod durabil.