Sari la conținut
Home » Adăpost pentru animale sau organizațiile de salvare? De unde este mai indicat să adoptați

Adăpost pentru animale sau organizațiile de salvare? De unde este mai indicat să adoptați

Adopția unui câine este una dintre cele mai interesante experiențe pe care le poate avea un iubitor de animale. Să te îndrăgostești de un pui de blană și să-l aduci acasă este un eveniment care nu se compară cu niciun altul.

Știți că achiziționarea unui cățel de la un crescător de câini este o idee proastă, dar nu sunteți sigur dacă ar trebui să începeți căutarea unui companion canin într-un adăpost sau printr-o organizație de salvare. Astăzi, vom analiza avantajele și dezavantajele adoptării unui câine printr-un adăpost sau printr-o organizație de salvare.

Diferențe între un adăpost și o organizație de salvare

Adăposturile sunt facilități care oferă un loc sigur și îngrijire veterinară pentru animalele rătăcite sau abandonate. Acestea sunt adesea finanțate de guvern, iar scopul lor principal este de a găsi case pentru cât mai multe animale cât mai repede posibil.

Organizațiile de salvare sunt, de obicei, organizații non-profit. Sunt adesea conduse de voluntari care salvează animale din adăposturi, crescători iresponsabili de căței și alte situații periculoase. Apoi plasează cățeii în centre până când se găsesc cămine permanente. Unele salvări sunt specifice unei anumite rase (cum ar fi Chihuahua) sau unei anumite categorii demografice (cum ar fi câinii seniori).

Avantajele adopțiilor din adăposturile de animale

Numărul și varietatea câinilor disponibili la un adăpost sunt printre principalele avantaje ale adopției într-un adăpost. Căutați un cățeluș, un câine de poală, un prieten de plimbare sau un cățeluș senior liniștit? Probabil că veți putea găsi acel companion canin perfect la un adăpost.

Dacă într-o zi mergeți la un adăpost și nu vă potriviți cu niciunul dintre animale, nu vă faceți griji. Există atât de multă rotație la majoritatea adăposturilor, încât în curând va exista o întreagă haită nouă de câini pe care să o cunoașteți.

Procesul de adopție și costurile asociate

Adopția de la un adăpost este de multe ori mai puțin costisitoare decât o salvare. În acest moment, deoarece multe adăposturi se confruntă cu supraaglomerarea, taxele de adopție pot fi mai mici decât de obicei. Unele adăposturi chiar renunță complet la ele.

Procesul de adopție la un adăpost este adesea mai rapid decât prin intermediul unei oreganizaâie de salvare Acest lucru se datorează faptului că adăposturile încearcă să relocheze câinii cât mai repede posibil pentru a putea ajuta mai mulți căței.

Un potențial proprietar de câine poate găsi un online animalul de companie dorit, îl poate vizita personal și poate pleca acasă cu noul său pui de blană, totul în aceeași zi. Cu toate acestea, organizațiile de salvare au adesea un proces de verificare mai riguros. Acest proces poate implica o cerere, un interviu, o vizită la domiciliu și verificarea referințelor.

Facilitați

Adăposturile au puține restricții cu privire la cine poate adopta ce animal. Cu excepția cazului în care există un risc de siguranță (de exemplu, un câine care nu răspunde bine la copiii mici), majoritatea oamenilor pot adopta orice animal pe care îl aleg.

Cu toate acestea, organizațiile de salvare pot fi foarte pretențioase cu privire la potențialii proprietari de animale de companie. Organizațiile de salvare pot solicita ca anumite animale să meargă doar în case fără copii, să trăiască doar cu părinți care lucrează de acasă sau să aibă acces la curți împrejmuite.

Sănătate

Adăposturile oferă, în general, îngrijire veterinară de bază, vaccinări și servicii de sterilizare pentru fiecare câine eligibil pentru adopție. Deși costul acestor servicii este inclus în taxa de adopție, acesta este, de obicei, mult mai mic decât cel pe care l-ați plăti pentru a efectua aceste proceduri la un medic veterinar privat. Unele adăposturi oferă, de asemenea, medicamente pentru orice afecțiuni curente pe care le-ar putea avea câinele pe care îl puteți adopta.

Dezavantajele adopțiilor în adăposturi

Adăposturile nu au întotdeauna informații despre câinii pe care îi au în grijă. De asemenea, este posibil să nu știe cum se comportă aceștia într-un mediu familial. Istoricul lor de sănătate poate fi, de asemenea, un mister. Mai mult, comportamentul unui câine într-o cușcă din adăpost poate fi extrem de diferit de modul în care se va comporta acasă.

Traume și probleme de sănătate

Mulți câini care ajung în adăposturi au suferit o formă de traumă, fie că este vorba de despărțirea de fosta lor familie, de faptul că au trăit pe străzi pentru perioade lungi de timp, fie că au fost stresați într-un adăpost zgomotos, unde se simt amenințați de alți câini și de fluxul constant de străini care trec pe lângă cușca lor. Toate aceste lucruri se adună și pot altera personalitatea și comportamentul unui câine.

Deși adăposturile se străduiesc să aibă grijă de toți câinii de sub acoperișurile lor, adevărul este că un număr mare de animale care trăiesc împreună tinde să răspândească bolile, iar resursele unui adăpost nu ajung decât până la un anumit punct.

Câinele pe care îl adoptați de la un adăpost se poate îmbolnăvi ca urmare și poate avea nevoie de medicamente după adopție. Dacă un câine a suferit o procedură sau o intervenție chirurgicală în timp ce se afla în grija adăpostului, fiți conștienți de faptul că după adopție ar putea apărea complicații de care va trebui să vă ocupați.

Avantajele adopțiilor de la oraganizațiile non-profit

În timp ce mersul la un adăpost poate fi un succes sau un eșec, în funcție de zi, în cazul unei organizații de salvare, veți întâlni doar câinii care vă interesează cu adevărat și care se potrivesc perfect cu dumneavoastră.

De asemenea, nu sunteți în competiție cu alți potențiali părinți de animale de companie pentru același animal, deoarece o organizație de salvare se asigură, de obicei, că prezintă un animal de companie doar unui singur potențial adoptator pe rând.

Acest lucru limitează cantitatea de timp și energie pe care trebuie să o investiți în găsirea câinelui potrivit, reduce dezamăgirea pe care o resimțiți în cazul în care nu îl puteți obține pe cel pe care îl doriți și vă permite să decideți cu calm dacă un cățeluș este perfect pentru dumneavoastră.

Informații detaliate

Asociațiile de salvare tind să știe mai multe despre câinii pe care îi îngrijesc, deoarece acei căței trăiesc adesea cu părinți adoptivi. Deoarece acești oameni au văzut comportamentul zilnic al animalelor într-un mediu familial, vor fi mai bine pregătiți pentru a vă potrivi cu un câine al cărui temperament, dresaj și comportament se aliniază cu stilul dumneavoastră de viață. În cazul salvărilor specifice unei rase, veți putea să vă pregătiți în continuare pentru noul membru blănos al familiei dumneavoastră cu ajutorul informațiilor despre rasă.

Sprijiniți

Salvările investesc foarte mult în plasarea animalelor în casele potrivite și în a se asigura că acestea rămân acolo. Oamenii care lucrează ca voluntari pentru salvări sunt adesea foarte bine informați cu privire la resursele care vă pot ajuta să învățați cum să fiți un părinte eficient și plin de compasiune pentru animale de companie pe termen lung.

Dezavantajele adopțiilor prin salvare

Organizațiile de salvare rareori au la dispoziție numărul mare de câini adoptabili pe care îl au adăposturile. Va dura probabil mai mult timp pentru a găsi un cățeluș pe care doriți să îl adoptați prin intermediul unei organizații de salvare.

Organizațiile de salvare au adesea un proces de adopție mai riguros decât adăposturile, așa că s-ar putea să vă simțiți ca și cum ați fi pus sub microscop în timp ce încercați să adoptați de la o organizație de salvare.

Multe părți personale și private ale vieții dumneavoastră, de la statutul dumneavoastră de angajare și situația dumneavoastră de locuit până la deținerea anterioară a unui animal de companie și componența familiei dumneavoastră, pot fi analizate în cadrul procesului. Cei care doresc să adopte de la o salvare trebuie să se pregătească pentru o mulțime de întrebări, precum și pentru o posibilă respingere.

Costuri și accesibilitate

Adesea, organizațiile de salvare au taxe de adopție mai mari decât la un  adăpost pentru animale, ceea ce poate fi o barieră pentru unii potențiali adoptatori. De asemenea, unele salvări nu oferă anumite servicii de sănătate, cum ar fi sterilizarea, pe care va trebui să le plătiți din buzunar, pe lângă taxele de adopție.

Adesea, adăposturile sunt mai puțin vizibile decât adăposturile, așa că va trebui să vă documentați dacă sunteți hotărât să găsiți unul care să lucreze cu dumneavoastră. Adoptarea unui câine este o decizie majoră și una profund personală.

În timp ce atât adăposturile, cât și salvările au avantajele și dezavantajele lor, este important să le cântărești cu atenție înainte de a lua o decizie. În cele din urmă, orice cale vă ajută să vă găsiți puiul de blană ideal este cea potrivită pentru dumneavoastră, potrvit dogtime.com.