Sari la conținut
Home » Este bine să îmi spăl pisica?

Este bine să îmi spăl pisica?

Cabinetul veterinar care este ca o casă de vacanță!

Este bine să îmi spăl pisica? De regulă, nu este nevoie să spălăm pisicile, deoarece acestea sunt animale foarte curate și își îngrijesc singure blana.

Există mai multe motive pentru care îmbăierea pisicilor poate să nu fie o opțiune bună, cu excepția unor circumstanțe speciale, conform Centrului Național pentru Îngrijirea Animalelor din California.

Este bine să îmi spăl pisica?

1. Stres pentru pisică: Majoritatea pisicilor nu se simt confortabil în apă și pot deveni anxioase sau speriate în timpul băii. Acest stres poate avea un impact negativ asupra stării de sănătate a pisicii.

2. Întrerupe procesul natural de toaletare: Pisicile își curăță blana și pielea folosindu-și limba aspră, iar acest proces ajută la distribuirea uleiurilor naturale care mențin blana sănătoasă. Îmbăierea prea frecventă poate îndepărta aceste uleiuri, ducând la piele uscată și mâncărime.

3. Risc de hipotermie: Dacă nu este efectuată cu atenție, îmbăierea poate provoca o scădere rapidă a temperaturii corporale a pisicii, ceea ce poate duce la hipotermie, mai ales dacă pisica se scutură sau se sperie în timpul băii.

Blana pisicilor poate fi afectată din cauza frecării repetate

4. Uzura blănii: Blana pisicilor poate fi afectată din cauza frecării repetate și a utilizării produselor chimice, cum ar fi șampoanele pentru animale.

Există situații când îmbăierea pisicii devine necesară, cum ar fi atunci când pisica s-a murdărit grav. A intrat în contact cu substanțe toxice sau are probleme de piele diagnosticate de medicul veterinar.

Dacă este necesară îmbăierea, asigură-te că este efectuată cu grijă și folosește produse speciale pentru pisici, nu produse destinate oamenilor.

Pentru majoritatea pisicilor, îmbăierea nu este necesară și poate fi stresantă pentru acestea. Este important să le permiți să-și facă igiena personală în mod natural și să consulți un medic veterinar înainte de a le băga sub duș pentru a evita eventualele probleme de sănătate și disconfort, conform dcnews.ro.