Sari la conținut
Home » Cum arată cea mai morocănoasă pisică din lume?

Cum arată cea mai morocănoasă pisică din lume?

De ce adoră pisicile să dărâme lucruri?

Cum arată cea mai morocănoasă pisică din lume? Pisica manul, supranumită „cea mai morocănoasă pisică din lume”, a fost identificată pe Muntele Everest din estul Nepalului, înregistrându-se astfel prima observație științifică în arhiva speciei.

Această descoperire a fost posibilă datorită analizei excrementelor pisicilor manul, care au dezvăluit o extindere a arealului lor de răspândire și diversitatea hranei lor.

Cum arată cea mai morocănoasă pisică din lume?

Imaginați-vă o experiență de escaladare extrem de dificilă pentru a ajunge pe vârful lumii, Muntele Everest. Doar pentru a fi întâmpinați de privirea aparent morocănoasă a unei pisici manul.

Pisica manul (Otocolobus manul) este renumită pentru blana sa extrem de pufoasă, dar și pentru expresia sa adorabilă și de multe ori morocănoasă. Aceste feline au obiceiul de a-și pune labele sub coadă pentru a le menține calde, ceea ce le conferă un aspect distinctiv.

Prezența pisicilor manul pe Everest Descoperirea prezenței pisicilor manul pe Muntele Everest a fost raportată în Cat News.

Aceste feline sunt de obicei greu de observat în sălbăticie din cauza timidității lor. Și a abilității lor de a se camufla în mediul înconjurător. Cu toate acestea, atunci când sunt motivate, acestea pot deveni vizibile și pot fi observate.

Cum arată cea mai morocănoasă pisică din lume?
Cum arată cea mai morocănoasă pisică din lume?

O altă probă a conținut resturi nedigerate ale unei nevăstuici de munte

Analiza excrementelor a relevat prezența resturilor speciei Ochotona roylei, un mic mamifer asemănător șoarecilor. Care reprezintă una dintre sursele principale de hrană pentru pisicile manul.

În plus, o altă probă a conținut resturi nedigerate ale unei nevăstuici de munte, confirmând dieta variată a acestor feline.

Suprapunerea teritoriilor cu alte specii Studiul a arătat că mostrele au fost colectate la altitudini de 5.110 și 5.190 de metri în locații situate la șase kilometri distanță.

În aceleași zone în care s-au găsit excremente de pisică manul. Au fost identificate și excremente de vulpe roșie (Vulpes vulpes). Acest lucru sugerează o suprapunere a teritoriilor acestor prădători.

Descoperirea extinde zona de răspândire a pisicii manul în estul Nepalului. Și adaugă o nouă specie pe lista mamiferelor cunoscute din Parcul Național Sagarmatha.

Astfel, viitorii alpiniști care urcă pe Everest ar trebui să fie conștienți de prezența posibilă a pisicilor manul în zonă, cu privirea lor atentă și aparent morocănoasă, oferindu-le o surpriză neașteptată pe acest vârf înalt, conform descopera.ro.

Etichete: