Sari la conținut
Home » Cel mai bătrân câine din lume s-a stins din viață

Cel mai bătrân câine din lume s-a stins din viață

Cât de benefică este sterilizarea animalelor?

Cel mai bătrân câine din lume s-a stins din viață. S-a stins Bobi, cel mai în vârstă câine din lume, și acesta este un moment trist pentru iubitorii de animale. Proprietarul unui studio de fotografie pentru animale de companie din Lisabona a făcut publică această veste dureroasă.

O imagine a lui Bobi a fost distribuită pe platformele de socializare, însoțită de un mesaj emoționant: „Odihnește-te în pace, prietene. Îți mulțumim pentru privilegiul de a te cunoaște, cel mai bătrân câine din lume”.

Cel mai bătrân câine din lume s-a stins din viață

În luna februarie, Bobi a fost recunoscut oficial de Guinness World Records ca fiind cel mai în vârstă câine din lume, detronând un chihuahua din Ohio, SUA. Acest record neoficial a depășit precedentul record. Deținut de un câine australian care a trăit până la vârsta de 29 de ani și cinci luni în anul 1939.

În mod obișnuit, câinii trăiesc în medie între 10 și 13 ani. Longevitatea lui Bobi a fost verificată de către un medic veterinar. Precum și de către o organizație autorizată de guvernul portughez. Încă din 1992, Bobi a fost înregistrat la Serviciul medical veterinar al municipalității din Leiria.

Vârsta lui Bobi a fost confirmată și de către SIAC, o bază de date pentru animale de companie autorizată de guvernul portughez și administrată de Uniunea Națională a Veterinarilor. Cu ocazia celei de-a 31-a aniversări a câinelui, proprietarul lui, Leonel Costa, a organizat o petrecere în satul Conqueiros din Portugalia.

Proprietarul lui Bobi consideră că longevitatea acestuia se datorează mediului său calm și liniștit

Leonel Costa nu a făcut încă comentarii privind moartea lui Bobi. El a împărtășit. ,,Bobi a fost un războinic în toți acești ani, doar el știe cum a reușit să trăiască atât de mult. Cu siguranță, nu a fost ușor, deoarece durata medie de viață a câinilor este mult mai scurtă.

Dacă ar putea vorbi, ar putea explica acest succes. Suntem recunoscători și fericiți că viața ne-a permis să-l avem pe Bobi alături de noi timp de 30 de ani”.

Proprietarul lui Bobi consideră că longevitatea acestuia se datorează mediului său calm și liniștit. Dar și alimentației cu hrană umană și libertății pe care a avut-o. Genele din familia lui au contribuit, de asemenea, la longevitatea lui Bobi. Mama sa, Gira, a trăit până la vârsta de 18 ani, iar un alt câine din aceeași familie, Chicote, a ajuns la 22 de ani, conform evz.ro.

Etichete: