Sari la conținut
Home » Cel mai bătrân pește din lume! Are aproape 100 de ani!

Cel mai bătrân pește din lume! Are aproape 100 de ani!

Cel mai bătrân pește din lume!

Cel mai bătrân pește din lume!  Cel mai vârstnic pește de acvariu din lume are un cămin la Academia de Științe din California, Statele Unite ale Americii, unde trăiește din anul 1938. Acest remarcabil exemplar de pește, numit Methuselah, a captivat atenția publicului și a comunității științifice datorită longevității sale excepționale și a misterului care înconjoară vârsta sa reală.

Methuselah este cu adevărat impresionant, având o lungime de 1,3 metri și o greutate de 18 kilograme. El a devenit o adevărată celebritate în lumea acvariilor, fiind apreciat pentru personalitatea sa blândă.

Cel mai bătrân pește din lume!

Peștele adoră smochinele proaspete și bine coapte (nu congelate) și se lasă mângâiat cu plăcere pe burtă și spate.

De-a lungul timpului, vârsta lui Methuselah a fost un mister, cu o estimare inițială de 84 de ani, făcându-l deja cel mai învârstă pește din captivitate.

Cu toate acestea, cercetările recente au dezvăluit cifre uimitoare. Pentru a stabili cu precizie vârsta sa, oamenii de știință au folosit o tehnică inovatoare numită ,,ceasul de vârstă ADN”.

Acest proces a implicat compararea ADN-ului lui Methuselah cu cel al altor pești australieni și analizarea metilării în materialul genetic. Metilarea este un proces biologic care înregistrează modificări în ADN de-a lungul timpului.

Peștele cel mai bătrân din lume de 100 de ani
Peștele cel mai bătrân din lume de 100 de ani

Rezultatele au indicat că vârsta reală a lui Methuselah este de aproximativ 92 de ani

Rezultatele au indicat că vârsta reală a lui Methuselah este de aproximativ 92 de ani, dar această cifră este în mod inevitabil aproximativă. În realitate, acest pește extraordinar ar putea avea chiar și 101 ani sau poate chiar mai mult.

Această descoperire a stârnit un interes considerabil în comunitatea științifică și printre vizitatorii acvariului. Methuselah continuă să ducă o viață activă, ceea ce este remarcabil pentru un pește de vârsta sa.

Cercetătorii recunosc importanța studiului mai aprofundat al acestui exemplar excepțional pentru a înțelege mai bine procesul de îmbătrânire și longevitatea în mediul marin, potrivit gismeteo.ro.

Etichete: