Sari la conținut
Home » Iepurii sunt animale de companie excelente. 5 motive care confirmă acest lucru

Iepurii sunt animale de companie excelente. 5 motive care confirmă acest lucru

sursă foto: BBC

Iepurașii sunt atât de iubiți din mai multe motive, începând de la aspectul lor drăguț până la personalitățile lor adorabile și multe altele între ele.

Am selectat câteva dintre cauzele pentru care iepurii sunt companioni atât de populari pentru familii de toate formele și dimensiunile, astfel încât să puteți determina dacă un iepuraș este o alegere potrivită pentru dumneavoastră și pentru stilul dumneavoastră de viață.

Iepurii se înțeleg bine cu copiii

Iepurii sunt animale de companie ideale pentru familie și sunt buni primii tovarăși pentru copii. După cum știm deja, animalele sunt importante pentru copii și pot fi o parte crucială a dezvoltării lor. Iar iepurii sunt printre cele mai adorate animale de companie!

Copiii vor adora aceste mingi de blană pufoase, adorabile și blânde. Dar, cel mai important, ei pot învăța o mulțime de lecții importante  Vor învăța să fie blânzi cu animalele, să le îngrijească și să le mențină sănătoase și în siguranță, precum și să creeze legături și să se joace cu ele.

Iepurașii, la rândul lor, le pot oferi companie atunci când voi nu puteți, jucându-vă cu ei sau pur și simplu îmbrățișându-i. Este o potrivire perfectă, iar iepurașii sunt unele dintre cele mai bune animale de companie pentru copiii de toate vârstele.

Iepurii sunt liniștiți și nu vă vor deranja vecinii

Unii proprietari consideră că papagalii sau câinii sunt prea zgomotoși și trebuie să găsească un animal de companie mai liniștit. De asemenea, s-ar putea să locuiți într-o clădire de apartamente și pur și simplu nu puteți avea un animal care face zgomot din cauza vecinilor.

Aceasta nu este o problemă dacă vă luați un iepuraș. Sunt animale foarte liniștite și nu scot aproape niciun sunet care poate fi considerat zgomotos. Cu un iepure, nu va exista niciun risc de supărare, de a fi trezit, de a avea copii agitați sau de a alarma vecinii. În schimb, puteți avea parte de pace și liniște, ceea ce poate fi ideal pentru a dormi, a lucra de acasă.

Iepurii sunt animale curate

Unii proprietari, de înțeles de altfel, ar prefera un animal de companie care nu este o bătaie de cap pentru a curăța după el. Caca, pipi, păr, semințe de păsări, pene, firimituri de mâncare. diferite animale de companie pot lăsa tot felul de murdărie în urma lor.

Acest lucru este natural și de înțeles, desigur, dar pur și simplu nu este pe placul tuturor. Sigur, trebuie să-și facă „treburile”, dar nu sunt la fel de murdari în această privință ca alte animale.

Bineînțeles, un iepure este curat doar atunci când este antrenat să își facă nevoile, în caz contrar, pur și simplu va face pipi sau caca oriunde se întâmplă să fie. Dar dresarea lor nu este o mare provocare și, pe termen lung, va fi rentabil să faceți acest lucru.

Iepurii nu au nevoie de mult spațiu

Cu unele animale de companie, lucrurile devin o provocare atunci când există o lipsă de spațiu. De exemplu, dacă locuiți într-o garsonieră înghesuită, nu vă puteți gândi cu adevărat să adoptați un câine de rasă mare care are nevoie de o curte mare pentru a arde excesul de energie.

Însă, în cazul iepurilor, spațiul nu este o problemă, deoarece chiar și rasele mai mari nu au nevoie de atât de mult spațiu precum alte animale de companie. Un iepuraș se va descurca foarte bine cu o incintă de dimensiuni rezonabile într-un colț al camerei, o litieră și un pic de spațiu sigur și închis pentru a face exerciții și a se întinde.

Iepurii sunt animale rezistente

Contrar credinței populare, iepurii nu sunt fragili și firavi. De fapt, ei pot fi destul de rezistenți și tind să aibă o sănătate bună.

Nu există multe boli grave care îi pot afecta genetic, iar majoritatea afecțiunilor care pot apărea sunt tratabile de către medicii veterinari cu experiență. Bineînțeles, un iepure este atât de sănătos pe cât de sănătos îl îngrijești. Ei sunt rezistenți, sigur, dar totuși au nevoie de grija și atenția ta pentru a rămâne așa, potrivit petguide.com.