Sari la conținut
Home » Specii de păsări potrivit pentru apartament. Nu sunt deloc gălăgioase

Specii de păsări potrivit pentru apartament. Nu sunt deloc gălăgioase

Prin natura lor, păsările pot fi destul de vocale. Păsările sălbatice strigă către stolurile lor pentru a-i anunța pe ceilalți unde se află sau pentru a-i alerta de prădători. Cu toate acestea, speciile de păsări și păsările individuale din cadrul speciilor au niveluri de zgomot diferite.

Deși nicio pasăre de companie nu va fi complet tăcută, mai multe nu sunt predispuse să facă mult zgomot. Unele dintre aceste păsări nu sunt înclinate să țipe și să urle, în timp ce altele au pur și simplu voci blânde care constituie o discuție subtilă de fundal. Iată opt dintre cele mai silențioase păsări de companie.

Păsări mici: Finch și Canar

Finch sunt păsări mici cu voci mici, ceea ce le face o opțiune excelentă pentru persoanele care doresc o pasăre liniștită. Au tendința de a face ciripituri și piuituri plăcute pe tot parcursul zilei, și chiar și un stol mic are un nivel de zgomot relativ scăzut.

Deși în general sunt păsări care nu au mâinile întinse pentru oameni, finchinii preferă să își împartă spațiul cu colegii de stol. Au nevoie de o incintă în care să poată zbura, deoarece acesta este de obicei singurul lor spațiu pentru exerciții fizice.

Canari

La fel ca alți membri ai familiei de cinteze, nici canarii nu tolerează bine manipularea și au nevoie de o cușcă de zbor încăpătoare. În plus, aceste păsări sunt relativ solitare și s-ar putea lupta atunci când sunt adăpostite în aceeași cușcă.

Deși masculii canari sunt cunoscuți pentru cântecele lor melodioase, dimensiunea lor mică menține volumul la un nivel minim.

Papagali sau peruși

Papagali sau peruși ambele păsări au o capacitate remarcabilă de a învăța să vorbească, la fel ca și verii lor papagali mai mari. Deși le place să pălăvrăgească pe tot parcursul zilei, papagalii nu pot țipa fizic la volumul unei păsări mari.

Aceste păsări inteligente și jucăușe pot fi foarte sociabile cu îngrijitorii lor. Au nevoie de o varietate de jucării pentru a se distra, precum și de cel puțin câteva ore de exerciții zilnice în afara cuștii.

Cockatiel

Dacă sunteți în căutarea unei păsări de companie puțin mai mari decât un finch sau un budgie, luați în considerare un cockatiel. Cockatielii pot fi vocali, dar ciripiturile lor rareori ating un nivel deranjant, mai ales în comparație cu păsările mai mari.

De asemenea, sunt destul de pricepuți să învețe să fluier și să imite sunetele din casă, iar mulți își petrec zilele fluierând melodiile lor preferate

Papagalul Senegal

În timp ce mulți papagali sunt cunoscuți ca fiind zgomotoși și pretențioși, papagalii Senegal se orientează spre un comportament calm și liniștit. Deși vocalizează și au capacitatea de a vorbi, este mai puțin probabil să țipe decât alți papagali de talie medie și mare.

De asemenea, tind să fie mulțumiți să stea pur și simplu cu îngrijitorii lor favoriți pentru socializare, deși au nevoie de jucării și activități pentru a se menține în formă.

Papagalii Bourke

Papagalii Bourke’s sunt cunoscuți pentru comportamentul lor liniștit și blând. Au tendința de a fi mai activi și mai vorbăreți dimineața devreme și la apus, deși nivelul de zgomot este încă scăzut în comparație cu alți papagali. Și, deși sunt păsări doar moderat de active, preferă o incintă spațioasă în care să poată zbura.

Porumbei

Porumbeii pot fi păsări de companie dulci și blânde, care nu sunt zgomotoase și nu cer atenție ca mulți papagali. Aceste păsări sunt cunoscute pentru vocalizările lor plăcute de răcnet, deși unii oameni ar putea considera enervant faptul că răcnetul încetează rareori în timp ce pasărea este trează.

Totuși, pentru cei care preferă o pasăre liniștită, un porumbel ar putea fi o alegere excelentă, potrivit thesrucepets.com.