Sari la conținut
Home » A venit timpul să-i cumperi celui mic un animal de companie? Câteva sfaturi pe care ar trebuie să le aveți în vedere

A venit timpul să-i cumperi celui mic un animal de companie? Câteva sfaturi pe care ar trebuie să le aveți în vedere

Copiii și animalele de companie sunt o combinație minunată. Mulți adulți își amintesc cu plăcere de primul animal de companie din copilărie, iar acesta îi poate pregăti pentru o viață întreagă de companie cu animale.

Cu toate acestea, un animal de companie poate prezenta, de asemenea, anumite pericole pentru copii, care s-ar putea să nu știe suficient de multe pentru a nu se expune unor riscuri inutile. Din acest motiv, este important să monitorizați interacțiunile dintre copii și animalele de companie. Iată câteva lucruri la care trebuie să vă gândiți:

Un animal de companie îl va face mai responsabil pe cel mic

Dacă introduceți un bebeluș într-o familie care are deja animale de companie, asigurați-vă că îi prezentați animalele de companie copilului încet, în timp. Este important ca acestea să se familiarizeze cu acest nou membru al familiei sub supravegherea constantă. Pe măsură ce copilul crește, trebuie să conștientizați că el sau ea nu va înțelege pe deplin ce este cu adevărat animalul de companie, fie că este vorba de o pisică, un câine sau orice altceva.

Acest lucru înseamnă că s-ar putea să nu respecte spațiul animalului de companie în același mod în care o fac adulții, lucru pe care ar trebui să îl urmăriți și să îl preveniți. În plus, încercați să împiedicați orice animal de companie care este agresiv în mod natural să interacționeze prea îndeaproape cu un bebeluș sau un copil mai mic.

Unul dintre cele mai mari pericole pe care animalele de companie le reprezintă pentru copii, mai ales câinii, este mușcătura. Învățați-vă copilul semnele care arată că un câine este agresiv sau capricios și anunțați-l că nu trebuie să se joace cu el în aceste situații. Asigurați-vă că micuțul știe să reacționeze la un câine care mușcă, încolăcindu-se și protejându-și mâinile și fața în timp ce cheamă ajutoare. Dacă sunteți îngrijorat de mușcături, supravegheați interacțiunile copiilor dumneavoastră cu câinii și învățați-l pe copil să folosească comenzile de oprire ale câinelui, cum ar fi „stop” sau „stai”.

Un porcușor de Guineea ar salva situația sau poate chiar un câine

Amintiți-vă că jucăriile copilului nu sunt sigure pentru animalele de companie cu care se vor juca și invers. Mai ales atunci când copiii dumneavoastră sunt mici, ar trebui să le păstrați jucăriile separate. Dacă aveți de gând să cumpărați un nou animal de companie și aveți copii mici, ar trebui să luați în considerare toate abilitățile și nevoile lor. Copiii sub 12 ani sau cam așa ceva nu vor putea să își asume prea multe responsabilități, cum ar fi îngrijirea unei pisici sau a unui câine, dar se pot descurca foarte bine cu animale de companie precum peștișorii aurii, de exemplu. 

Un porcușor de Guineea este un animal de companie bun pentru copiii mici, deoarece este blând și ușor de manevrat. Totuși, nu ar trebui să lăsați un copil să-și asume singur responsabilitatea pentru un animal de companie, ci depinde de dumneavoastră să vă asigurați că animalul primește îngrijirea corespunzătoare.

Odată ce un copil are mai mult de patru sau cinci ani și a demonstrat o înțelegere adecvată a comportamentului animalelor de companie din familie, este în regulă să îi lăsați să interacționeze fără o supraveghere atentă. 

Acest lucru se întâmplă numai dacă animalul a demonstrat și el un comportament bun. Depinde de dumneavoastră să vă asigurați că patrupedul este antrenat să nu sară, să nu muște sau să fie agresiv cu copiii. Atunci când le permiteți pentru prima dată să se joace împreună, încercați jocuri care nu necesită mult contact fizic.