Sari la conținut
Home » Care câine se potrivește familiei tale. De la mărime până la temperament, toți factorii pe care trebuie să-i luați în calcul

Care câine se potrivește familiei tale. De la mărime până la temperament, toți factorii pe care trebuie să-i luați în calcul

Alegerea unui câine pentru familia ta este o decizie importantă! Ca nou membru al familiei, va trebui să se înțeleagă cu toată lumea, așa că este important să te asiguri că alegi o rasă care se potrivește cu stilul de viață al familiei tale. Iată câteva sfaturi despre cum să alegeți patrupedul potrivit pentru gospodăria dumneavoastră și să vă asigurați că este potrivit pentru familie.

Unul dintre primele lucruri pe care veți dori să le luați aveți în vedere atunci când alegeți un câine este mărimea. Dacă locuiți într-un apartament mic, poate doriți să luați în considerare o rasă mai mică, cum ar fi un Chihuahua sau un pudel. 

Poate un Labrador Retriever?

Pe de altă parte, dacă aveți o mulțime de spațiu pentru ca puiul să se plimbe și să rămână activ, o rasă mai mare, cum ar fi un Golden Retriever sau un Labrador, ar putea fi mai potrivită. Gândiți-vă la stilul dumneavoastră de viață și la cât spațiu aveți pentru un nou prieten blănos înainte de a lua o decizie.

Un alt factor important de luat în considerare atunci când vine vorba de noul membru blănos al familiei este nivelul său general de energie sau de activitate. Unii câini au nevoie de multă mișcare, în timp ce alții se mulțumesc doar cu câteva plimbări în jurul blocului sau lenevesc în casă. Dacă sunteți o persoană activă căreia îi place să facă drumeții sau alergări, probabil că veți dori un câine cu o energie ridicată care să țină pasul cu dumneavoastră.

Rase precum Labrador Retriever și Border Collie sunt alegeri excelente pentru familiile active. Cu toate acestea, dacă preferați un stil de viață mai liniștit, rase precum Basset Hounds, Bulldogs francezi și Shih Tzu ar putea fi mai potrivite pentru dumneavoastră. Gândește-te la nivelul de activitate al familiei tale și alege un câine cu un nivel de energie similar.

 Rase de câini compatibile cu temperamentul dumneavoastră

Fiecare rasă este diferită și există sute de rase de câini din care puteți alege, așa că este important să vă documentați înainte de a lua o decizie. În timp ce unii câini sunt crescuți pentru vânătoare sau pază, alții sunt crescuți pentru companie. Dacă aveți copii mici, cel mai bine este să alegeți o rasă cu un temperament calm și blând.

Dar temperamentul nu ține doar de rasă, fiecare câine în parte poate avea personalități diferite, așa că este important să petreceți ceva timp pentru a cunoaște câinele înainte de a-l aduce acasă.

Alergii

Dacă cineva din familie are alergii, este important să luați în considerare acest lucru înainte de a aduce un nou câine în casă. Se știe că unele rase lasă și au mai puțin păr, ceea ce le face să fie opțiuni mai bune pentru persoanele cu alergii. Acestea includ rase precum pudelii, schnauzerii și Bichon Frises.

Vârsta

Vârsta este, de asemenea, un considerent important atunci când alegeți un câine. Cățeii necesită mai multă îngrijire decât caninii mai în vârstă, ceea ce include antrenamentul la oliță, vaccinuri și, de obicei, dresajul. 

Dacă nu sunteți pregătit pentru responsabilitatea suplimentară care vine odată cu deținerea unui cățeluș, un câine adult sau senior poate fi o opțiune mai bună pentru dumneavoastră. Rețineți că animale de companie mai în vârstă pot veni cu propriul set de probleme de sănătate ale câinelui, care vor necesita îngrijire și atenție suplimentare.

Buget

Bineînțeles, va trebui să vă gândiți și la câți bani sunteți dispus să cheltuiți pentru noul prieten blănos. Câinii de rasă pură costă, de obicei, mai mult decât cei de rasă mixtă, iar anumite rase necesită mai multă îngrijire decât altele, ceea ce se poate aduna în timp. Înainte de a lua decizia finală, asigurați-vă că faceți cercetări și aflați cât de mult va costa îngrijirea tipului de câine care vă interesează.

Adopție

În cele din urmă, nu uitați să luați în considerare adopția! Există mulți câini iubitori în adăposturi și organizații de salvare care își așteaptă o casă pentru totdeauna. Adoptarea unui câine nu numai că îl salvează de la eutanasiere, dar adesea costă mai puțin decât achiziționarea unui câine de la un crescător. Este o situație avantajoasă atât pentru tine, cât și pentru noul tău prieten blănos, informează specialiștii de la hartz.com.

Alegerea câinelui potrivit pentru familia dumneavoastră este o decizie importantă și sperăm că această listă vă ajută să reduceți numărul de câini și să alegeți cățelul perfect pentru familia dumneavoastră!

Nu uitați că nu există un câine „perfect” cel mai bun este cel care este potrivit. Așa că nu vă grăbiți, faceți cercetări și, cel mai important, distrați-vă alegându-vă noul membru al familiei!