Sari la conținut
Home » Nimic nu este imposibil. Transformarea pe care a suferit-o un câine după ce a fost îngrijit de Asociația Help Lăbuș

Nimic nu este imposibil. Transformarea pe care a suferit-o un câine după ce a fost îngrijit de Asociația Help Lăbuș

Calvin, cățelul îngrijit de asociația Help Lăbuș

Un ciobănesc mioritic a suferit o transformare incredibilă în decursul unui singur an. Este vorba de Calvin un exemplar din rasa amintită care a fost salvat de un om de bună credință. Deși era în agonie și extrem de slăbit Calvin s-a pus pe picioare iar acum este de nerecunoscut.

Nu de puține ori, din cauza aspectului fizic, câinele a fost de multe ori gonit de locuitorii din Galați, căci în această localitate se adăpostea Calvin. Bietul patruped abia se ținea pe picioare. Femeia care l-a salvat este Corina Grigore, administratorul Asociației Ajutați-l pe Lăbuș.

Calvin, ciobănescul mioritic salvat de Asociația Help Lăbuș; sursă foto: Asociația Help Lăbuș
Calvin, ciobănescul mioritic salvat de Asociația Help Lăbuș; sursă foto: Asociația Help Lăbuș

Asociația Ajutați-l pe Lăbuș găzduiește peste 1.200 de suflete

Cu siguranță există minuni! Iar una dintre ele se numește Calvin care a trecut printr-o transformare incredibilă (ca la Frumusețe pe muchie de cuțit)! L-am salvat anul trecut, în iulie, din parcarea mall-ului. Arată foarte rău, extrem de slăbit, probleme grave de piele, deloc prietenos și hulit de oameni din cauza felului în care arăta”, a precizat reprezentanta Asociației într-o postare pe Facebook.

Ciobănescul mioritic Calvin, după ce a fost îngrijit timp de 10 luni în adăpostul Help Lăbuș; sursă foto: Asociația Help Lăbuș
Ciobănescul mioritic Calvin, după ce a fost îngrijit timp de 10 luni în adăpostul Help Lăbuș; sursă foto: Asociația Help Lăbuș

Corina Grigore împreună cu Ovidiu Roșu, reprezentant al Fundației Visul Luanei l-au internat pe Calvin și i-au acordat toate îngrijirile necesare. „A primit îngrijiri și tratament la Spitalul Animalelor Orfane Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz – SUST , apoi a devenit locatar la <Lăbuș> și încet, încet a devenit o frumusețe și blândețe de câine.

Este un uriaș atât de blând și bun, care are mare nevoie de dragostea unui om adevărat. Pe noi ne-a cucerit și sperăm că și pe voi”, a povestit Corina Grigore, care după o perioadă de 20 de ani încă își mai găsește timp să salveze sufletele nevinovate de pe stradă. 

Adăpostul asociației Ajutați-l pe Lăbuș găzduiește peste 1.200 de animale, câini și pisici, măgari, oi, cai sau viței. Demersul Corinei Grigore a început în 1998 iar din 2002 a început să acorde sprijin câinilor capurați de pe străzile Galațiului.

Nu doar câini și pisici salvează Corina Grigore

„Am început să ajut animale din anul 1998. În acel an am întâlnit şi îndrăgit o căţeluşă care era la mine la serviciu.  O hrăneam zilnic, iar la un moment, a adus pe lume 11 căţeluşi. Din păcate, puiuţii au făcut o boală a copilăriei, care este foarte severă. A rămas doar unul singur în viaţă, pe care l-am dus la veterinar Ulterior, el a făcut parte din familia mea. A trăit 14 ani şi 4 luni. Aşa se face că de la o căţeluşă pe care o hrăneam, am ajuns să hrănesc 12-13 câini. Mi-am dat seama că trebuie să fac mai mult pentru aceste suflete”, potrivit adevărul.ro.

Ciobănesc mioritic salvat de pe stradă; sursă foto: Asoicașia Ajutați-l pe Lăbuș
Ciobănesc mioritic salvat de pe stradă; sursă foto: Asoicașia Ajutați-l pe Lăbuș

Povestea „Ajutați-l pe Lăbuș” a prins contur undeva prin anul 2004, iar animalele de companie care au trecut prin adăpost au reușit să-și găsească o familie în țară sau în străinătate, asta după ce erau tratate, vindecate și deparazitate.

Calvin stă la pozat, sursă foto Asociația Help Labus
Calvin stă la pozat, sursă foto Asociația Help Labus

„Din 2004 până în prezent, au fost ajutate mii de animale. Multe abandonate, accidentate, pe unele le-am ajutat să-şi găsească familii şi au plecat în adopţii. Mă bucur că în toţi aceşti ani am reuşit să îmbunătăţesc viaţa unor suflete chinuite, să le ofer o rază de soare şi un trai decent. Pur şi simplu iubesc animalele. Sunt viaţa mea. Ştiu că pentru ele sunt singura lor şansă la viaţă. Dacă nu aş fi creat locul acesta, multe dintre aceste suflete nu ar mai fi fost în viaţă”, a explicat Corina.