Sari la conținut
Home » Studii noi sugerează că pisica posedă puteri de vindecare. Sunteți de acord?

Studii noi sugerează că pisica posedă puteri de vindecare. Sunteți de acord?

Pisicile noastre sunt foarte speciale. Ele ne modelează viețile și ne completează, iar odată ce împărțim casa cu o felină, viețile noastre nu mai sunt niciodată la fel. Au capacitatea de a ne înțelege fără a folosi cuvinte și ne fac să ne simțim speciali atunci când ne arată cât de mult țin la noi.

Mulți iubitori de pisici cred că mustăcioasele au puteri de vindecare, iar dacă arunci o privire la știința din spatele acestui lucru, toate faptele confirmă că acest lucru este adevărat. Să aruncăm o privire mai atentă la cercetările care arată că pisicile posedă puteri vindecătoare.

Știința ne-a arătat că a avea o pisică este sănătate curată pentru inimă

Știm că pisicile ne fac fericiți, dar cercetările ne spun că ele chiar ne fac și inimile mai fericite și mai sănătoase. Un studiu al Universității din Minnesota ne arată că deținerea unei pisici poate chiar să vă reducă riscul de atac de cord. Psychology Today împărtășește că: Descoperirile se bazează pe un studiu de 10 ani, realizat de cercetătorii de la Centrul de Cercetare a Accidentelor Vasculare Cerebrale de la Universitatea din Minnesota.

Studiul, care a analizat 4.435 de americani cu vârste cuprinse între 30 și 75 de ani, a arătat că cei care nu aveau o pisică aveau un risc cu 40% mai mare de a face un atac de cord și un risc cu 30% mai mare de a muri din cauza altor boli de inimă decât cei care au sau au avut o pisică.

Mângâierea pisicii îți poate reduce stresul

Este greu să te simți stresat atunci când pisica ta stă fericită și toarce în poala ta. Toarcerea unei pisici este destul de puternică, iar pisicile își pot folosi chiar toarcerea puternică pentru a-și vindeca oasele dacă s-au rănit.

Când vine vorba de oameni, toarcerea pisicii poate crea un efect euforic, de ameliorare a stresului, mai ales dacă îi mângâi blând blana pisicii tale. A-ți mângâia pisica este o modalitate excelentă de a întări legătura pe care o aveți amândoi.

Pisicile vă pot ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea mentală

În timp ce perioada Covid a fost extrem de dificil pentru noi toți, unul dintre puținele beneficii a fost faptul că foarte mulți câini și pisici au fost adoptați din adăposturile de animale pentru a le ține companie oamenilor în timp ce își petreceau timpul acasă.

Iar acesta este un lucru foarte bun, deoarece pisicile – ca și câinii – au puterea de a ne îmbunătăți foarte mult sănătatea mentală. Și, este de la sine înțeles, că noi toți am simțit greutatea sănătății noastre mintale ca niciodată înainte în acești ultimi ani fără precedent.

Așa cum am menționat mai sus, mângâierea unei pisici este un mare eliberator de stres, iar atunci când faci acest lucru, îi permite corpului tău să se relaxeze și să producă mai puțin cortizol. În plus, pisicile sunt tovarăși minunați și pot ajuta la atenuarea efectelor dăunătoare ale depresiei, anxietății și singurătății generale. Și acest lucru este valabil mai ales dacă pisica ta se așează în poala ta, sau pe piept, sau împarte patul cu tine noaptea.

Pisica poate fi benefică pentru sănătatea ta psihologică generală

Un studiu realizat în Australia ne-a dovedit că cei care își împart viața cu pisici sunt cunoscuți ca având o sănătate psihologică și o bunăstare mai bune. Acest studiu a măsurat: „…sondajul a folosit măsuri de sănătate psihologică generală, depresie, anxietate de stat și de trăsătură, tulburări de somn, îngrijire, atitudini față de animalele de companie, dezirabilitate socială și un inventar al evenimentelor de viață.”

Și, constatările studiului au indicat că: „…proprietarii de pisici au avut scoruri semnificativ mai mici pentru sănătatea psihologică generală, indicând un nivel mai scăzut de tulburări psihiatrice, și se poate considera că au o sănătate psihologică mai bună decât subiecții care nu aveau animale de companie.”

Pisica ne poate consola în momente de nevoie

Prietenii noștri felini posedă capacitatea de a ne consola în momentele în care avem cea mai mare nevoie de ei. Acest lucru poate fi atunci când suntem îndurerați sau în doliu, anxioși, nervoși sau chiar speriați. Pisicile au capacitatea de a simți când avem cea mai mare nevoie de ele și vor veni să ne caute în aceste momente și să ne arate sprijinul lor.

Simplul fapt de a sta alături de pisica ta atunci când te simți deprimat te poate ajuta să te liniștești și să te faci să te simți iubit și apreciat. Sunt aceste mici moduri în care pisicile noastre ne arată afecțiune care ne fac să simțim că viețile noastre nu ar fi la fel fără ele în ele.

Au existat nenumărate povești cu câini care au salvat ziua sau au simțit lucruri pe care oamenii nu le pot simți, dar au existat și multe pisici care au salvat ziua sau au fost acolo în momente care păreau aproape ca și cum ar fi posedat un al șaselea simț al cunoașterii. Au existat povești reale despre pisici care au prezis boli, cum ar fi cancerul, la companionii lor umani, potrivit cats.com.