Sari la conținut
Home » Ce trebuie să faci ca să ții la distanță alergiile cauzate de părul animalelor de companie. Sfaturi pentru proprietarii de câini și pisici

Ce trebuie să faci ca să ții la distanță alergiile cauzate de părul animalelor de companie. Sfaturi pentru proprietarii de câini și pisici

Toamna și primăvara sunt anotimpurile în care te poti confrunta cu alergiile cauzate de părul animalelor de companie, întrucât în aceste perioade ele năpârlesc. Chiar dacă oferă multă iubire stăpânilor, patrupedele pot cauza și câteva bătăi de cap din cauza perioadelor în care năpârlesc și în care oamenii sunt nevoiți să facă cât mai des curățenie pentru a evita o posibilă alergie cauzată de părul animalelor.

Năpârlirea este un proces rezultat în urma schimbării de temperatură, de aceea se petrece toamna și primăvara, întrucât atunci se înregistrează variații mai mari de temperatură sau cel puțin, așa ar fi normal.

10-20% din populație la nivel mondial este afectată de alergii la părul de animale

Aceste procente ale populației care este afectată de alergiile cauzate de părul animalelor sunt publicate în urma unui studiu de specialitate, iar în anotimpurile de năpârlire, simptomele neplăcute ale alergiilor se acutizează.

Nu există câine care să nu năpârlească, indiferent de rasă sau tipul de păr,singura cauză pentru care se întâmplă acest lucru fiind schimbarea de temperatură.

Năpârlirea este un proces normal în ciclul de viață al oricărui câine și un aspect esențial pentru buna funcționare a sănătății acestora, iar dacă ne dorim să controlăm fenomenul trebuie să periem părul sau să toaletăm blana regulat.

Care sunt simptomele alergiei la părul de animale?

Alergiile nu i-a ocolit pe cei care dețin câini sau pisici, întrucât perioada năpârlirii este una greu de gestionat pentru oameni din perspectiva menținerii unui prag normal de curățenie în casă, întrucât lasă păr peste tot și tot timpul.

Părul de la animalele de companie poate fi un factor declanşator al alergiilor pentru stăpâni sau unul care accentuează manifestări alergice preexistente, potrivit click.ro.

Printre simptomele care ar putea indica îmbolnăvirea cu acest tip de alergii se numără respirația greoaie, lăcrimarea excesivă a ochilor, tuse, strănut accentuat și des.

Putem să prevenim manifestările alergice prin menținerea unui nivel optim de curățenie în casă, cu precădere, în cele două perioade de năpârlire din an, toamna și primăvara.