Sari la conținut
Home » Câinii și alergiile alimentare! Semne ale unei potențiale probleme

Câinii și alergiile alimentare! Semne ale unei potențiale probleme

  • de
câinii

Câinii și alergiile alimentare! Semne ale unei potențiale probleme.

Afecțiunile de care pot suferi câinii în momentul în care procesează un aliment!

Un număr din ce în ce mai mare de câini sunt diagnosticați cu alergii de mediu, precum și cu dermatită alergică la purici. Deși alergia alimentară este o problemă semnificativă și relativ ușor de tratat a însoțitorilor noștri canini, ar trebui luate în considerare și alte cauze alergice pentru câinii afectați de mâncărimi ale pielii, urechi infectate sau probleme recurente ale pielii.

Alergia alimentară reprezintă reacția sistemului imunitar al unui câine în fața unui ingredient alimentar obișnuit, ducând la simptome adverse și la o inflamație crescută a pielii. De asemenea, poate provoca tulburări gastro-intestinale și semne precum vărsături, diaree și așa mai departe.

Adesea, simptomele gastro-intestinale legate de o alergie alimentară vor fi observate in cazul anumitor delicii sau cu anumite diete. Uneori poate fi dificil să se stabilească ce parte a dietei poate provoca simptomele fără ajutorul unui medic veterinar bine cunoscut în diagnosticarea alergiilor.

Alergenii alimentari obișnuiți la câini sunt proteinele hrănite în mod obișnuit în dietă, cum ar fi carnea de vită, produsele lactate, pui, miel, grâu și ouă, deși un câine poate fi afectat de orice ingredient dietetic care acționează ca alergen.

cățel

La ce trebuie să fim atenți în cazul unei alergii alimentare:

  • Mâncărimi și zgârieturi, inclusiv lingerea labelor, frecarea feței pe covor etc.
  • Mătreață sau piele excesiv de uscată
  • Infecții cronice sau recurente ale urechii
  • Roșeața labelor sau a pielii în regiunea burții
  • Letargie generală sau iritabilitate
  • Infecții și inflamații ale ochilor

Principalele cauze:

  • Infecții bacteriene
  • Consumul nediscriminat de lucruri care nu sunt menite să fie consumate.

Nu există o „dietă hipoalergenică” unică care să ajute toate animalele de companie alergice.

Sursa de proteine ​​ar trebui să fie, în mod ideal, nouă pentru câinele dvs. (proteine ​​noi, adică niciodată nu au fost consumate de animalul de companie înainte) sau ar trebui hidrolizate (moleculele de proteine ​​sunt suficient de mici pentru a minimiza șansele unei reacții alergice).

O hrană pentru câini fără prescripție medicală, ținând cont de potențialele apariții în cazul în care alimentele conțin alergenul la care este sensibil câinele dvs. Sub supravegherea medicului veterinar sau a medicului dermatolog veterinar, astfel de erupții ar fi ușor de prins după ce ați făcut o lucrare inițială amănunțită.