Sari la conținut
Home » Faceți cunoștință cu Indianul, felina terapeut. Pentru cei interesați de ”consultație” îl găsiți la Adăpostul Help Lăbuș

Faceți cunoștință cu Indianul, felina terapeut. Pentru cei interesați de ”consultație” îl găsiți la Adăpostul Help Lăbuș

sursă foto: adevarul.ro

Spitalul Animalelor Orfane din cadrul Ajutați-l pe Lăbuș, adăpostește un locatar mai neobișnuit și anume un motănel care se prezintă în fața pacienților necuvântători cu titulatura de terapeut. Ne oprim puțintel din relatarea poveștii căci  Adăpostul cu pricina, ”Ajutați-l pe Lăbuș” este casă pentru aproximativ 1200 de suflete de la câini și pisici până la ponei și măgari. 

sursă foto: adevarul.ro; Motanului ”Indianul” și unul din ”pacienții” săi
sursă foto: adevarul.ro; motanul ”Indianul” și unul din ”pacienții” săi

Îngerul acestor suflete, pe numele ei Corina Grigore, a înființat adăpostul, undeva prin 2004. Cu altă ocazie, promitem că o să vă facem cunoștință cu această doamnă care și dedicat două decenii din viață pentru a îngriji animalele abandonate sau maltrate. 

Adăpostul ”Ajutați-l pe Lăbuș” adăpostește peste 1200 de de animale abandonate

În fine, să revenim la povestea noastră și a motănelului cu apucături de terapeut. Am uitat, pe al nostru terapeut cu patru picioare îl cheamă Indianu.  ”Motanul din poveste” a fost salvat acum câțiva ani de pe platforma combinatului siderurgic din Galați. Cititorii care ne lecturează scrierile din orașul menționat și-au dat seama de ce motanul a fost botezat Indianu”. 

Pe scurt, locul unde a fost descoperit motanul și anume, pe platforma combinatului siderurgic din Galați, a aparținut o bună bucată de timp unor indieni. Rănit fiind, oamenii de bună credință l-au transportat de îndată la Spitalul Animalelor Orfane din cadrul adăpostului ” Ajutați-l pe Lăbuș”, unde a primit îngrijirile necesare.

Cât timp a stat internat în adăpost, medicii veterinari au observat că Indianu” se apropia de toate animăluțele cu probleme care ajungeau la spital. De la statutul de pacient, la cel de terapeut n-a fost decât un pas. Se pare că ”Indianul” nostru își face treaba cu sfințenie din moment ce a devenit un membru de bază al personalului medical. 

 Indianul nu poatefi adoptat

Ce credeți, terapetul blănos respectă ad-literam normele de etică a muncii. Zile întregi a vindecat o oiță rănită prin ”terapia somnului”, a stat cu alte pisici bolnave și nu s-a dat în lături nici când a venit vorba de câini accidentați. A dormit cu toate animăluțele până cand acestea s-au vindecat. Ce să mai, un adevărat profesionist.

„Ştim că torsul pisicilor este relaxant şi ne eliberează de stres. Acest motan reprezintă un factor pozitiv pentru toate animalele care ajung în clinică. Am observat că se ghemuieşte lângă ele, iar torsul lui calm le linisteşte şi le ajută să treacă mai uşor peste traumă. Nu ştim exact ce le şopteşte, dar cu siguranţă este terapie pentru că acestea se relaxează, se simt mai bine în preajma lui”, a explicat omul Corina Grigore, administratorul Adăpostului Ajutați-l pe Lăbuș.

Motănelul nostru și-a cumpărat locul pe veci în inimile personalului, nu cu peșcheș ca în lumea reală, ci prin drăgălășenie și empatia de care a dat dovadă. Nu o spunem noi ci o spune Lilu Gal, reprezentantul Spitalului Animalelor Orfane.

sură foto: adevarul.ro; motanul terapeut face ”consultații”
sură foto: adevarul.ro; motanul terapeut face ”consultații”

”Motanul terapeut face parte din familie. El ajută, practic, toate animalele care ajung la spital. Le strânge în jurul lui. Ne-a impresionat foarte mult prietenia dintre o oaie şi motanul terapeut. A fost ceva incredibil. A stat lângă ea, a dormit multe nopţi pe ea, până oiţa s-a făcut bine. Stătea lângă ea când îi făceam perfuzii. A fost minunat. Şi acum oiţa este bine”, potrivit adevarul.ro.