Sari la conținut
Home » Semne care ne arată că pisicile sunt bolnave

Semne care ne arată că pisicile sunt bolnave

Semne care ne arată că pisicile sunt bolnave si ne ajută să descoperim nevoile micilor feline. Este bine să ducem animalele noastre de companie periodic la un medic specialist și să le privim cu atenție zi de zi în căutarea unor probleme care ar putea apărea.

Cei care își iubesc felinele au o grijă în plus atunci când vine vorba despre micuțele patrupede. Prezentăm câteva semne pe care le indică pisicile atunci când sunt bolnave. Iată cum sunt ele atunci când au nevoie de ajutor!

Cum vezi dacă pisica ta este bolnavă: semne că felina nu se simte bine

Stăpânii de animale de companie au multe griji în plus față de cei care nu au în preajma lor pisici sau câini. Felinele sunt cele mai complicate pentru că interacționează subtil cu oamenii care au grijă de ele.

Primele indicii că pisica ta ar putea avea nevoie de ajutor sunt: schimbarea aspectului blănii, inflamarea ochilor, comportament leneș sau lipsă de foame.

Blana: este un barometru al sănătății pentru că reflectă calitatea dietei și condiția generală a pisicii. Aceasta trebuie să fie strălucitoare și lipsită de mătreață. O blană care își pierde din strălucire și finețe sau cade prea mult este primul semn vizibil că pisica ar putea să fie bolnavă.

Urechile: punctele de ceară deschise la culoare nu trebuie să te îngrijoreze, dar apariția unor puncte maro pot fi semnele unei boli sau chiar ale unei infecții.

Ochii: dacă ochii pisicii sunt strălucitori și fără urme de roșeață, atunci animăluțul tău de companie este sănătos. Pielea din jur trebuie să aibă culoarea roz pal. În cazul în care lucrurile stau altfel, mergi de urgență cu pisica ta la medicul veterinar.

Temperatură corpului: o altă modalitate să îți dai seama dacă pisica are febră este să controlezi temperatura urechilor. Dacă folosești un termometru normal, nu uita că temperatura obișnuită a unei feline sănătoase diferă de cea a omului și ajunge și la 38 de grade Celsius sau 38.5 grade Celsius.

Stările de letargie: pisicile nu adoră să fie atât de active precum un câine, dar cu toate astea ele trebuie să se cațere sau să se alinte cel puțin în prima parte a zilei. Apariția unor stări de somnolență pot indica: infecții, hemoragii interne, dezhidratare, anemie, diaree sau altele. Specialiștii recomandă să nu le tratezi acasă, ci să ceri sfatul unui expert.