Sari la conținut
Home » Cele 5 tipuri diferite de rase de câini Pit Bull! De ce pot fi animale de companie excelente

Cele 5 tipuri diferite de rase de câini Pit Bull! De ce pot fi animale de companie excelente

sursă foto:webnode.ro

Vă gândiți să vă luați un pitbull? Dacă da, trebuie să știți că există mai multe tipuri de câini pitbull. Cuvântul „pitbull” este un termen general pentru rasele care își trag originea din încrucișarea buldogilor cu terrierii. De asemenea, oamenii aplică acest termen și pentru corciturile care au în amestec una dintre aceste rase.

„Un pitbull ar putea fi o combinație de 35 de rase diferite și încrucișări care împărtășesc unele dintre aceleași caracteristici fizice”, spune Hank Greenwood, președintele Asociației americane a crescătorilor de câini, un registru pentru pitbull terrier american.

Caracteristicile raselor de pitbull

Rasele de pitbull sunt corpolente și puternice, cu pieptul adânc și capul bloc. Au puterea, curajul și amabilitatea unui bulldog combinate cu inteligența și determinarea unui terrier. Acestea au căpătat o reputație feroce pentru că au fost crescute inițial pentru momirea taurilor.

Când acest lucru a fost scos în afara legii, la mijlocul anilor 1800, multe rase de pitbull au devenit câini de muncă la fermă și de companie. Altele, din nefericire, au fost crescute pentru luptele de câini, care, deși ilegale, încă mai au loc și astăzi. Dar crescătorii responsabili au lucrat în ultimii ani pentru a diminua orice trăsătură agresivă și pentru a scoate în evidență dispoziția dulce naturală a acestor rase.

„Acestea sunt rase excelente care, la fel ca multe altele, se dezvoltă bine dacă sunt antrenate și socializate corespunzător”, spune Brandi Hunter Munden, purtător de cuvânt al American Kennel Club. „Se descurcă bine cu familiile și copiii. Deși este posibil ca aceste rase să fi fost crescute inițial pentru a lupta sau a păzi, aceasta nu mai este utilizarea lor. Timp de zeci și zeci de ani, crescătorii responsabili le-au crescut pentru un temperament prietenos și adorabil pe care proprietarii îl iubesc cu adevărat și în care au încredere.” Haideți să facem cunoștință cu cele cinci tipuri de rase de câini pitbull

Staffordshire Bull Terrier (Staffy)

Rasa Staffordshire bull terrier împachetează multă personalitate într-un corp mic și corpolent. Cântărind între 24 și 38 de kilograme, acești câini de rasă engleză încap cu ușurință în mașină sau pe canapea. Și sunt fericiți să fie oriunde, atâta timp cât este lângă tine.

 

Staffies sunt pregătiți pentru o aventură, fie că este vorba de a deschide un nou traseu de alergare cu tine sau de a-i lăsa pe cei mici să-i îmbrace – sunt cunoscuți pentru că sunt răbdători și iubitori cu copiii. Și, deși sunt incredibil de devotați oamenilor lor, s-ar putea să prefere să fie cel mai bun (și singurul) câine din casă.

„Staffies crescuți corespunzător sunt dulci și înfloresc cu multă afecțiune. Se spune că, odată ce ai unul, te-ai prins”, spune Munden.

American Pit Bull Terrier

În ciuda numelui, American Pit Bull Terrier este originar din Irlanda și Scoția. Acești pitties de talie medie variază între 35 și 70 de kilograme și sunt considerați ușor de dresat.

„Sunt inteligenți, loiali, iar dorința lor de a face pe plac este de neegalat. Vor face tot ceea ce vrei să facă”, spune Greenwood, care a crescut cu această rasă. Pitties au o natură jucăușă și se bucură să petreacă timp cu familiile lor. Cu un antrenament adecvat și exerciții zilnice, sunt animale de companie excelente.

American Staffordshire Terrier (AmStaff)

Văr cu Staffy cel voinic, American Staffordshire terrier este mai mare, dar la fel de musculos. Acești câini pot cântări până la 80 de kilograme și sunt plini de energie. Sunt, de asemenea, inteligenți, ceea ce înseamnă că au nevoie de multă stimulare fizică și mentală.

Câinii AmStaff pot fi foarte greu de manevrat pentru un proprietar de câine aflat la prima experiență. Dar dacă sunteți dispus să investiți timp și efort pentru a vă dresa și socializa câinele – bunele maniere sunt totul atunci când aveți un câine atât de puternic -, AmStaffii sunt tovarăși cu un caracter bun și de încredere, spune Munden.

American Bully

Bully-ul american este un soi de „grab bag” al raselor de pitbull. Potrivit United Kennel Club, aceștia sunt o combinație de American pit bull terrier încrucișat cu diferite tipuri de buldogi, cum ar fi franțuzii sau buldogii englezi. Bullies vin în mărimi mici, standard și extra mari, dar toate păstrează un fizic musculos.

Deși arată ca niște durii supremi, Clubul canin American Bully Kennel Club spune că sunt de fapt niște mari drăgălași. Bullies sunt cunoscuți pentru că sunt blânzi și prietenoși cu toată lumea: străini, copii și alte animale.

Bull Terrier

Nu te vei plictisi niciodată cu un bull terrier. Acești câini cu cap de ou sunt niște clovni mari și plini de curaj prostuț. Uneori fac năzbâtii și pot fi încăpățânați. Dar dacă poți să te joci cu ei, să-i dresezi din timp și să râzi de bufoneriile lor, vei fi fericit să ai acest canin ca parte a familiei tale.

Oamenii nu se gândesc la bull terrier ca la un pitbull, dar ei sunt de fapt una dintre cele mai vechi rase de pitbull – o încrucișare de terrier și bulldog pe care AKC a desemnat-o oficial ca fiind propria rasă unică în 1885. „Mulți oameni recunosc această rasă din reclamele Target”, spune Munden. „Bull terrierii sunt o rasă grozavă care își iubesc cu adevărat stăpânii. Au personalități mari și sunt o bucurie de a fi deținuți”, potrivit dailypaws.com.