Sari la conținut
Home » Salvarea unui cățel folosit drept momeală în luptele de câini! Patrupedul era speriat și singur

Salvarea unui cățel folosit drept momeală în luptele de câini! Patrupedul era speriat și singur

Salvarea unui cățel folosit drept momeală în luptele de câini! Patrupedul era speriat și singur.

Câinele trăia în apropierea unor tomberoane!

Norocul unui câine care trăia pe străzi a fost o femeie pe nume Melanie Pafford, co-fondatoare a Fundaţiei Street Dog pentru protecţia animalelor din Tennessee, SUA. Femeia își ducea la îndeplinire îndatoririle zilnice, când deodată, în apropierea unor tomberoane pline cu gunoi, a observat ceva extrem de emoționant:

„Nu-mi venea să cred ce am găsit. În spatele tuturor deşeurilor se afla un biet câine în stare deplorabilă.”

Câinele a fost abandonat şi lăsat să se descurce singur. După ce a ajuns pe mâinile personalului centrului, a primit toată dragostea şi grija pentru a merge mai departe.

Salvatorii au făcut tot posibilul pentru a-i câştiga încrederea, până când patrupedul s-a lăsat complet în grija personalului.

Kent, partenerul lui Melanie, a reuşit să creeze un spaţiu între câine şi mormanul de gunoaie, astfel încât Liam să poată ieşi. Dar nimic nu l-a motivat să se mişte.

„Era complet epuizat.” – povesteşte Kent.

Dar când i-au văzut labele, şi-au dat seama imediat că rănile erau infectate. Drept urmare, Melanie a presupus că fusese folosit drept „momeală” în luptele de câini.

Dus imediat la cel mai apropiat centru veterinar, rănile i-au fost curăţate şi a primit tratament cu perfuzii şi antibiotice.

Chiar nu aveau prea multe aşteptări că va supravieţui. Liam avea o stare de sănătate foarte precară.

„Întregul său psihic a fost atât de afectat, încât a renunţat pur şi simplu să mai lupte şi asta ne-a îngrijorat cel mai mult”. A spus Melanie.

Din fericire, patrupedul s-a refăcut complet, iar acum se poate bucura de o nouă viață!

Salvarea unui cățel folosit drept momeală