Sari la conținut
Home » „Unui Pit Bull Terrier i se blochează maxilarul atunci când muscă”. Mituri pe care le credeai

„Unui Pit Bull Terrier i se blochează maxilarul atunci când muscă”. Mituri pe care le credeai

Câinii periculoși trebuie să aibă asigurare sursă foto: Azanimals

Atunci când cercetați rasele de câini, este posibil să fi întâlnit termenul „rase de câini bătăuși” sau bulyy. Deși există o mulțime de informații despre rasele populare, cum ar fi American Bulldogs sau Boston Terrier, există, de asemenea, o mulțime de concepții greșite în jurul acestui termen. Iată câteva dintre cele mai importante mituri despre acești câini și adevărurile din spatele lor.

Ce rase de câini sunt considerate bully (bătăuși)?

Termenul de „rasă bătăușă” cuprinde o gamă largă de câini, de la rase pure, cum ar fi Bulldogul englez, la amestecuri de Pitbull și tot ce se află între ele. Aceste rase de câini se caracterizează prin aspectul lor, inclusiv corpuri largi și musculoase; urechi scurte și triunghiulare; un bot mai scurt; și un cap lat și pătrat.

Rasele de Bully nu sunt grupate în funcție de o genetică specifică sau de trăsături comportamentale. Rase precum Bulldogul francez și Boxerul sunt ambele considerate ca făcând parte din acest grup, fără a avea prea multe în comun din punct de vedere genetic. Alte rase populare din grupul câinilor bătăuși includ Staffordshire Terrier, Bull Terrier, Bullmastiff și multe, multe altele.

Mituri vs. fapte despre rasele bully

Mit: Rasele bully au fălci speciale care se pot bloca.

Realitate: Deși multe dintre aceste rase au fălci foarte puternice și unele au fost crescute istoric pentru a lucra cu animale și prăzi mai mari, nu au un tip special de fălci sau o putere de mușcătură mai mare decât alte rase. Nu există niciun mecanism de blocare sau o anatomie diferită a maxilarelor lor față de alți câini.

Mit: Rasele Bully nu ar trebui să fie în preajma altor animale de companie, oameni sau animale.
Realitate: Socializarea slabă a oricărei rase de câini poate duce la probleme în preajma altor animale de companie sau oameni.

Este important să luați măsuri pentru a vă socializa câinele, indiferent dacă este un Pitbull sau un Chihuahua, cu multe situații, oameni, animale de companie și animale diferite. O socializare adecvată vă poate ajuta câinele să rămână calm și politicos în preajma celorlalți.

Sunt mai mulți câini bully în adăposturile pentru animale

Mit: Există multe rase de câini bătăuși în adăposturi pentru că sunt câini răi.
Realitate: Numărul de câini din adăposturi se poate datora mai multor cauze. Restricțiile privind rasele în anumite orașe pot duce la o creștere a numărului de animale din adăposturi. Lipsa de timp și de dresaj poate determina o familie să relocheze un câine.

Sau, o schimbare în circumstanțele familiale poate duce la faptul că un câine ajunge într-un adăpost. Deoarece câinii bătăuși constituie un grup atât de mare de câini foarte diferiți, aceștia pot fi reprezentați în mod disproporționat.

Mit: Rasele de câini bully nu simt durerea.
Realitate: La fel ca orice altă rasă de câini, aceste rase au aceeași anatomie și structură nervoasă și simt durerea. Este important să acordați oricărui câine, indiferent de rasa sa, atenția, îngrijirea veterinară și tratamentul adecvat.

Mit: Rasele de câini bătăuși sunt mai predispuse să muște decât alte rase.
Realitate: Deoarece aceste rase cuprind atât de multe tipuri diferite de câini, este greu să le generalizăm ca un întreg. Orice câine poate mușca, indiferent de rasă. Dresajul adecvat, socializarea și faptul de a ști cum să citești limbajul corporal al câinelui tău sunt modalități mai bune de a preveni o mușcătură decât să dai vina pe o anumită rasă, potrivit dogtime.com.