Sari la conținut
Home » Povestea adorabilă dintre un pui de veveriță și un pitbull până acasă. Acum sunt cei mai buni prieteni

Povestea adorabilă dintre un pui de veveriță și un pitbull până acasă. Acum sunt cei mai buni prieteni

animalchannel.co

Agresivitatea rasei de câini Pitbull nu are nimic de-a face cu temperamentul câinelui în sine, ține mai degrabă de caracterul stăpânului. Aparent, pitbullii sunt un soi de magnet pentru stăpânii care îi maltratează și abuzează ceea ce face ca această rasă de câini să fie mai puțini sociabilă și prietenoasă în preajma oamenilor.

Însă, situația descrisă nu este una general valabilă, așa cum am menționat, cântărește foarte mult și caracterul stăpânului. Cu alte cuvinte dacă patrupezii sunt crescuți într-un mediu în care predomină dragostea și afecțiunea, cu siguranță veți găsi într-un pitbull ceva mai mult decât cel mai bun prieten.

 Pitbulii sunt niște animale de companie excepționale

Câinii Pitbullii sunt de fapt cei mai dulci și mai blânzi patrupezi pe care îi veți întâlni vreodată. Un exemplu care să susțină argumentele noastre este dat de Everly, o cățelușă care locuiește cu stăpâna ei, Morgan Joy Groves și cu pisica Belle. Everly adoră sesiunile de îmbrățișări cu Morgan și deseori stă după ”fusta” pisicii Belle, doar-doar cele două vor putea dormi împreună.

iheartdogs.com
iheartdogs.com

Într-o zi, pe când Morgan se plimba cu ale sale animale de companie, atenția pitbullului a fost captată de un mic pui de veveriță. Micuța rozătoare a rămas fără mamă, iar puiul de veveriță a ales-o instantaneu pe Everly ca părinte adoptiv.

Pitbull-ul a rămas stupefiat de atenția pe care a primit-o de la puiul de veveriță, mai ales că acesta, într-o determinare ieșită din comun a decis să le urmeze pe cele două până la reședința acestora. În timp ce pitbull-ul Everly se bucura de o binemeritată pauză pe verandă, puiul de veveriță părea destul de hotărât să rămână lângă noul său companion.

Se pare că veveriței îi lipsea căldura mamei pe care a decis să o înlocuiască cu necondiționată dragoste a cățelușei Everly. Cei doi au dormit împreună, iar Morgan, stăpânul pitbull-ului a făcut una din cele mai adorabile instantanee. În timp ce soarele pătrundea înăuntru, veverița stătea tolănită pe spatele cățelușei ca și cum ar fi încercat să se bronzeze, potrivit ro.sfr-fresh.com.

sursă foto: cesarsway.com
sursă foto: cesarsway.com

Îngrijirea unui pui de veveriță este mult mai dificilă decât am crede

Belle, pisica, a fost rezervată față de veverița care acum pare că face parte din familie, în condițiile în care mustăcioasa era obișnuită să alerge după veverițe. Pisica a urmat exemplu cățelușei și s-a abținut să vadă în puiul de veveriță o cină copioasă.

sursă foto: sunnyskyz.com
sursă foto: sunnyskyz.com

Pe măsură ce zilele treceau, pitbullul a început să-și ia din ce în ce mai serios rolul de mamă. Morgan a surprins-o de mai multe ori pe cățelușă cum o îngrijea pe micuța veveriță. ” Everly are un talent atât de special de a-și face mereu prieteni noi”, a comentat Morgan pe Instagram. 

În aceste condiții am fi tentați să credem că micuțul pui de veveriță a devenit un membru al familiei. Dar, din păcate, lucrurile nu au luat această turnură. Îngrijirea unui pui de veveriță este mult mai dificilă. Cu toate că Morgan știa că va fi foarte dificil pentru pitbullul Everly să rămână fără noul prieten, însă trebuia să facă ceea ce era cel mai bine pentru puiul de veveriță.

Micul nostru prieten veveriță a fost adus la un centru pentru animale sălbatice unde va fi hrănit și îngrijit. Există alte două veverițe de vârsta lui cu care va crește și, când va fi gata, vor fi eliberate înapoi în pădure împreună ca o familie!”, a postat Morgan Groves pe contul Instagram.