Sari la conținut
Home » Top 10 cele mai frumoase animale de companie din lume. Dumneavoastră pe care îl alegeți?

Top 10 cele mai frumoase animale de companie din lume. Dumneavoastră pe care îl alegeți?

catelusși; kanald.ro

Fie că sunteți în căutarea următorului animal de companie sau pur și simplu vă place să răsfoiți fotografii cu animale adorabile, s-ar putea să fiți curioși să aflați care sunt cele mai drăguțe animale de companie din toate timpurile. 

Aceste 10 specii au ajuns pe listă pentru că toate sunt extrem de drăguțe. Unele au ochi mari și rotunzi, în timp ce altele par să zâmbească, iar câteva sunt atât de mici încât pot încăpea în palma ta. Așa că, dacă ești pregătit pentru o supradoză de drăgălășenie aceste animale de companie drăguțe îți vor topi absolut inima.

Cele mai drăguțe animale de companie

  1. Hamster

Dacă n-ai avut niciodată plăcerea de a cunoaște un hamster, înseamnă că pierzi ceva. Aceste animale de companie mici sunt foarte drăguțe. Hamsterii pitici nu depășesc cu mult lungimea de 5 – 6 cm, ceea ce se adaugă la factorul lor adorabil. Pentru că sunt căutători înnăscuți își umplu pungile din obraji cu mâncare, apoi o ascund pentru mai târziu. Priviți obrajii acestui micuț.

  1. Caii în miniatură

Versiunile miniaturale ale animalelor sunt drăguțe orice ai spune, iar caii mini nu fac excepție. Acești ecvidei de dimensiuni mici au aceleași caracteristici ca și caii tradiționali, doar că într-un ambalaj mult mai mic. 

Unii cai miniaturali sunt suficient de mici pentru a fi ținuți ca animale de companie în interior, deși majoritatea proprietarilor îi țin într-un grajd.

  1. Arici

Cu nasul lor mic și dulce și cu sunetele lor, aricii sunt, fără îndoială, animale de companie drăguțe. Aricii sunt destul de ușor de  întreținuți, deși au unele cerințe speciale de îngrijire, cum ar fi un mediu cald, o cușcă spațioasă precum și o manipulare adecvată. În ciuda acelor, aricii sunt incredibil de drăgălași. Cine nu și-ar dori să se ghemuiască cu această drăgălașă?

  1. Chinchilla

În ceea ce privește rozătoarele de companie, chinchilla este cu siguranță una dintre cele mai drăguțe. Aceste creaturi mici și blănoase au urechi enorme, mustăți lungi și cele mai mici membre. Dar cel mai drăguț lucru la ele este modul în care se spală: chinchilla face de fapt băi de praf. Așa este; ele se rostogolesc în cenușă vulcanică pentru a-și curăța părul și pielea. Atât de drăguț!

  1. Peștele mexican (axolotl)

Da, ne-ați auzit bine; axolotl, numit uneori peștele ambulant mexican, a intrat cu siguranță pe listă ca fiind unul dintre cele mai drăguțe animale de companie din toate timpurile. Această salamandră acvatică are branhii și un zâmbet drăguț care ar putea topi inima oricui. Singurul dezavantaj al deținerii unui axolotl este că nu poți să te îmbrățișezi cu el, deoarece nu tolerează să iasă din apă, dar îi poți admira drăgălășenia de la distanță.

  1. Câini

Rasele de câini sunt de toate formele și mărimile și nu putem spune că am întâlnit vreun cățeluș care să nu ni se pară drăguț. Urechile lor flexibile și ochii mari și rotunzi pur și simplu te trag de mânecă. Este interesant faptul că experții cred că, în ultimii 33.000 de ani, cățeii domestici și-au dezvoltat privirea clasică de „ochi de cățeluș” ca o modalitate de a comunica mai eficient cu oamenii și, probabil, pentru ca noi să credem că sunt drăguți. Ei bine, se pare că a funcționat. Bravo, canini. Foarte bine.

  1. Pisoiul

Chiar dacă au „lame de ras” (practic) atașate de degetele de la picioare, pisicuțele sunt animale de companie incredibil de drăguțe. Spre deosebire de cățeluși, care vin într-o gamă largă de dimensiuni, pisicuțele sunt, în general, cam de aceeași mărime. Cu toate acestea, diferite rase au caracteristici unice. De la urechi îndoite la urechi cârlionțate, de la fețe turtite la picioare scurte, credem că toți pisicuții sunt de-a dreptul drăguți. Nu sunteți de acord?

  1. Iepurașii

Iepurașii sunt aproape prea drăguți. Adorăm în special iepurașul pitic olandez, datorită dimensiunii lor mici și urechilor adorabile. Acești iepurași drăguți ajung la un kilogram și jumătate! Și vrei să știi ceva foarte drăguț despre iepuri? Când sunt fericiți, fac acest mic țopăit jucăuș, care se numește „binky”. Adorabil, nu-i așa?!

  1. Gliderul de zahăr

Gliderii de zahăr sunt o specie exotică și drăguță de animale de companie care nu sunt foarte cunoscute. Aceste mici marsupiale alunecă ca niște veverițe zburătoare și au cei mai hipnotizanți ochi mari. Ca și cum acești micuți nu ar putea fi mai dulci de atât, dieta lor constă în niveluri ridicate de zahăr, de unde și numele de planor „de zahăr”. 

În plus față de dieta lor neobișnuită, planatorii de zahăr pot fi dificil de ținut ca animale de companie. În plus, dacă doriți să obțineți unul dintre acești drăgălași, va trebui să vă asigurați că este legal să îi dețineți în zona în care locuiți.

  1. Porci pitici

Nu te poți uita la o fotografie cu porci pitici fără să scoți un „ooo ce drăguț”. Porcii de companie sunt inteligenți și amabili, ca să nu mai vorbim de super drăguți. Numit uneori micro porcușor sau porcușor mini, porcul pigmeu este doar un nume dat oricărui porc care este mai mic decât dimensiunea standard. 

Din nefericire, asta înseamnă că unele dintre aceste animale de companie pot atinge între 50 și 100 de kilograme atunci când sunt complet dezvoltate. Asta este probabil mult mai mult decât se așteaptă majoritatea proprietarilor de porci mini. Planificați-vă în consecință dacă vă decideți să aduceți acasă unul dintre acești porci drăguți.

Cel mai drăguț din toate timpurile

Asta este, lista definitivă a celor mai drăguțe animale de companie din toate timpurile. Este certificată și totul. Toți experții sunt de acord. Probabil că ți-ai găsit animalul preferat aici, dar dacă nu, nu-ți face griji, există întotdeauna clasamentul de anul viitor! Topul a fost realizat de platforma lovetoknowpets.com.