Sari la conținut
Home » Lista scurtă cu cele mai periculoase substanțe pentru câini și pisici. Top 6 otrăvuri care sunt fatale

Lista scurtă cu cele mai periculoase substanțe pentru câini și pisici. Top 6 otrăvuri care sunt fatale

sănătatea animalului de companie

Ingerarea substanțelor toxice este unul din motivele comune pentru care proprietarii de câini vizitează medicul veterinar sau clinica de urgență. În cele ce urmează am elaborat un mic ghid în care prezentăm cele mai periculoase substanțe pentru sănătatatea animalului de companie.

Iată 6 otrăvuri mortale care vă pot ucide câinele:

  1. Antigelul este extrem de periculos pentru câini și pisici

Aceasta este cea mai frecventă otravă mortală ingerată de câini și pisici. Doar o linguriță poate ucide un câine de talie mică. Antigelul are un gust dulce și câinilor le place. Vă rugăm să vă asigurați că țineți toate tipurile de antigel departe de câinele dumneavoastră.

  1. Momeala pentru șoareci și șobolani

Există mai multe substanțe toxice în momelile pentru șoareci și șobolani. Cel mai frecvent provoacă tulburări de sângerare care pot fi fatale. Asigurați-vă că orice momeală pe care o folosiți nu este la îndemâna animalului dumneavoastră de companie.

  1. Momeală pentru melci

În lunile de vară, ies melcii și se folosesc momeli pentru a-i ucide. Ingredientul activ din momeala pentru melci este metaldehida, iar aceasta poate provoca convulsii incontrolabile la animalele de companie, potrivit petplace.com.

  1. Medicamente pentru câini

Supradozajul sau accesul accidental la medicamentele pentru animale de companie este o cauză comună de otrăvire. Dacă animalul de companie primește accidental ceva ce nu ar trebui să primească, sunați medicul veterinar. Identificarea și tratamentul timpuriu le poate salva viața dacă este prins rapid. Dacă medicamentul este suficient de periculos, medicul veterinar vă poate recomanda chiar să îi induceți voma pentru a-l elimina rapid din organism.

  1. Medicamentele pentru oameni.

Câinii au în mod obișnuit acces la medicamente umane. Sau, li se dau aceste medicamente de către un stăpân bine intenționat, dar prost informat. Acestea pot fi ușor supradozate, iar unele sunt toxice pentru câini. Vă rugăm să nu-i dați patrupedului dumneavoastră niciun medicament fără să vă consultați cu medicul veterinar. De ce să riscați?

  1. Insecticidele.

Nu-i dați animalului de companie nimic pentru purici sau căpușe decât dacă este aprobat de medicul veterinar. Unele animale de companie sunt sensibile la medicamente.

Aceste sfaturi vă vor ajuta să vă păstrați companionul în siguranță. În plus, asigurați-vă că are parte de cea mai bună îngrijire medicală posibilă, în cazul în care există o problemă.