Sari la conținut
Home » Despre alimentația patrupezilor. Tipuri de oase pe care să le incluzi în dieta câinelui, recomandate de medicul veterinar

Despre alimentația patrupezilor. Tipuri de oase pe care să le incluzi în dieta câinelui, recomandate de medicul veterinar

Având în vedere toate informațiile contradictorii care există despre hrănirea câinilor cu oase, este important să puteți să clasificați care sunt faptele, inclusiv atât beneficiile pentru sănătate, cât și riscurile. Să-i dai câinelui tău un os poate fi foarte periculos sau, dacă ești bine informat și urmezi câteva reguli simple, poate fi sigur și chiar bun pentru cățelul tău.

Acestea fiind spuse, ar trebui să aveți întotdeauna o discuție cu medicul veterinar înainte de a-i da câinelui noi alimente, oase sau obiecte de mestecat, pentru a vă asigura că sunteți cât se poate de sigur. Iată câteva informații de care veți avea nevoie pentru a vă ajuta să determinați care oase vor fi bune pentru câinele dumneavoastră și care ar trebui să le evitați.

Recomandările făcute de medicul veterinar: evitați oasele fierte

Oasele gătite, inclusiv cele care provin din resturi de masă, nu sunt sigure pentru câini. Acestea se pot rupe și se pot sparge cu ușurință.

Câinii care mănâncă oase gătite pot suferi de următoarele:

Dinți rupți; leziuni ale gurii sau ale limbii; oase înfășurate în jurul maxilarului inferior; blocaj al traheei, esofagului sau al tubului digestiv; constipație; sângerare rectală; peritonită – o infecție bacteriană a abdomenului cauzată de înțepături în stomac sau intestine

Ce se întâmplă cu oasele cumpărate din magazin?

În plus, specialiștii avertizează că oasele disponibile în comerț, sunt adesea procesate și diferă de oasele pe care le puteți primi de la un măcelar, prin urmare există pot provoca boli câinilor. Comercianții usucă adesea aceste produse prin afumare sau coacere și adaugă conservanți, condimente sau arome de fum.

Câinii au suferit de următoarele afecțiuni :

Blocaj gastrointestinal; sufocare; tăieturi în gură sau pe amigdale; vărsături; diareee; sângerare rectală și chiar și

moarte. Dacă vă gândiți să achiziționați pentru câinele dumneavoastră produse de mestecat sau oase cumpărate din magazin, cel mai bine este să vă consultați cu medicul veterinar pentru a vă asigura că obțineți produse adecvate pentru fiecare animal în parte.

Ce se întâmplă cu pielea crudă?

Pielea crudă cauzează uneori afecțiuni similare cu cele ale osurilor cumpărate din magazin. Procesul de fabricare a acestor oase poate lăsa în ele urme de substanțe chimice toxice și au potențialul de contaminare cu Salmonella sau E. coli. Aceste produse de mestecat pot cauza probleme de digestie, precum și blocaje.

În plus, masticațiile artificiale pentru câini pot conține gelatină, îndulcitori artificiali și alți aditivi și conservanți care pot fi toxici sau cancerigeni. Evitați produsele de mestecat cu aceste ingrediente.

Oase pe care să le oferiți câinelui

Majoritatea oaselor crude care nu au fost fierte sunt comestibile pentru câini. Oasele crude de pui, curcan, miel sau vită sunt suficient de moi pentru a fi mestecate, mâncate și digerate. Acestea fiind spuse, în cazul tuturor oaselor, există riscul de sufocare dacă patrupedul înghite fără să mestece bine, iar oasele prea tari pot provoca deteriorarea dinților.

Atâta timp cât respectați instrucțiunile de siguranță de mai jos, aceste oase ar trebui să fie în regulă. Întotdeauna discutați mai întâi cu medicul veterinar. Oasele recreaționale nu sunt concepute pentru a fi comestibile, ci mai degrabă pentru a fi mestecate de câini. Acestea pot include oase mari de femur sau de șold din carne de vită și sunt umplute cu măduvă. Acestea pot avea carne, cartilaj sau țesut moale încă atașat. De obicei, le puteți găsi la măcelarul local.

Oasele cu măduvă sunt bogate în grăsimi. Asigurați-vă că ajustați dieta câinelui dumneavoastră pentru a compensa, iar dacă are nevoie de o dietă cu conținut scăzut de grăsimi, ar fi mai bine să nu-i dați oase umplute cu măduvă.

În cazul oaselor și cărnii crude, există un anumit risc de contaminare bacteriană. Puteți reduce aceste riscuri printr-o manipulare adecvată. Adresați-vă medicului dumneavoastră veterinar pentru sugestii despre cel mai bun mod de a manipula și depozita în siguranță oasele crude. Din nou, există riscuri dacă îi dați câinelui aceste tipuri de oase, deși, dacă respectați instrucțiunile de siguranță, cățelul dvs. ar trebui să se poată bucura de ele în siguranță.

Instrucțiuni de siguranță

Dacă doriți să îi dați câinelui dumneavoastră un os de mâncat sau de mestecat, respectați aceste reguli pentru ca acesta să se bucure de os în siguranță. Supravegheați mestecatul. Nu vă lăsați câinele să mestece singur un os. Ar putea să muște prea mult și să se înece sau să roadă prea agresiv și să se rănească.

Aruncați oasele roase. În situația în care mestecă un os până la partea casantă, așchiile devin o problemă. În plus, un os care a fost mestecat prea mic devine un pericol de sufocare. Nu dați oase unui câine căruia i s-a efectuat o lucrare dentară de restaurare. Acești câini sunt expuși riscului de rupere a dinților și de probleme dentare.

Nu dați oase cu măduvă la câinii care fac pancreatită. Măduva este bogată în grăsimi și poate provoca o acutizare sau diaree. Nu dați un os unui câine care este posibil să îl muște în două și să înghită bucăți mari. Știți cum mănâncă câinele dumneavoastră. Dacă câinele dvs. înghite rapid mâncarea în loc să o mestece, un os prezintă un risc.

Dați osul după masă. Un câine mai puțin înfometat este mai puțin probabil să mestece și să înghită rapid un os. Nu-i dați câinelui dumneavoastră oase care pot fi înghițite întregi. Acest lucru depinde de mărimea câinelui dumneavoastră. Un os mic de pui nu este sigur pentru un Mare Danez, de exemplu.

Dați-i animalului de companie oase care sunt mai lungi decât lungimea botului lor. Acest lucru îi va face imposibil să le înghită. Nu-i dați câinelui un os tăiat pe lungime. Un os de picior tăiat, de exemplu, este mai probabil să se spargă. Lăsați câinele să mestece doar zece până la 15 minute la un moment dat. Acest lucru reduce probabilitatea de rănire. Puneți oasele la frigider atunci când nu le folosiți. Aruncați-le după trei sau patru zile. Acest lucru reduce probabilitatea de contaminare.

Beneficiile oaselor pentru sănătate câinelui

Mestecatul este un comportament natural și important pentru câini. Oasele de agrement acționează ca o perie și o ață dentară pentru dinții câinilor. Oasele sinuoase sparg tartrul și reduc bolile gingivale, curățând dinții.

De asemenea, mestecatul stimulează producția de enzime din salivă, care împiedică acumularea plăcii. Câinii care mestecă oase sunt, de asemenea, mai puțin predispuși să se scarpine sau să își lingă labele.

Oasele crude sunt o sursă bună de calciu, fosfor și alte minerale. Acestea au beneficii pentru sistemul digestiv, inclusiv întărirea mușchilor stomacului, prevenirea balonării, favorizarea mișcărilor intestinale sănătoase și prevenirea problemelor glandei anale. Pe lângă sănătatea fizică, mestecatul are avantajul de a stimula mental câinii. Acest lucru poate reduce de fapt anxietatea, care este legată de tensiunea arterială ridicată și de bolile de inimă, potrivit dogtime.com.