Sari la conținut
Home » Cât de bună este carnea crudă pentru dieta câinelui. Sfaturile veterinarilor pentru a vă menține animăluțul cât mai sănătos

Cât de bună este carnea crudă pentru dieta câinelui. Sfaturile veterinarilor pentru a vă menține animăluțul cât mai sănătos

sursă foto: lovetoknowpets.com

Carnea crudă este o sursă excelentă de proteine, vitamine și minerale. De asemenea, este ușor de digerat și nu necesită multă energie pentru a fi descompusă. De fapt, mulți medici veterinari recomandă hrănirea cu o dietă complet crudă pentru a stimula bunăstarea generală a câinelui dumneavoastră, inclusiv sistemul digestiv și imunitar.

Dar nu trebuie să vă aruncați într-o dietă complet crudă. În schimb, puteți doar să suplimentați dieta normală a câinelui cu carne crudă.

Beneficiile cărnii crude pentru dantura cainelui

Hrănirea cu carne crudă este cel mai bun mod de a vă asigura că patrupedul primește toți nutrienții de care are nevoie în dieta sa. Îți ajută câinele să primească toate vitaminele și mineralele de care are nevoie, precum și o cantitate adecvată de calciu. De asemenea, carnea crudă ajută la digestie și poate reduce gazele din stomacul câinelui.

sursă foto: youtube.com
sursă foto: youtube.com

Carnea crudă este bună și pentru dantura câinelui dumneavoastră. Trebuie doar să vă asigurați că orice oase din carne crudă nu au margini ascuțite sau zimțate care le-ar putea ciobi sau rupe dinții. Carnea crudă ajută, de asemenea, la menținerea strălucirii și a aspectului sănătos al blănii lor, oferindu-le acizi grași esențiali care sunt necesari pentru menținerea sănătății pielii și a blănii.

De asemenea, este complet naturală, așa că nu numai că veți ști ce intră în corpul câinelui dumneavoastră, dar îi veți împiedica să consume o dietă bazată pe crochete, care poate consta în până la 60% zahăr (în funcție de marcă).  Cantitățile excesive de zahăr și procesarea cresc radicalii liberi din organism, crescând riscul de cancer și alte afecțiuni.

Adăugarea de carne crudă în dieta câinelui

Proteinele sunt o parte esențială a dietei unui câine. Este necesară pentru creștere, repararea și întreținerea țesuturilor și repararea deșeurilor corporale. Proteinele ajută, de asemenea, la menținerea sistemului imunitar și mențin sănătatea tractului digestiv. Carnea crudă oferă o cantitate abundentă de proteine care sunt foarte biodisponibile, permițând câinelui dumneavoastră să absoarbă nutrienții în mod corespunzător.

sursă foto: omlet.com
sursă foto: omlet.com

Ca în cazul oricărei alimente, varietatea este crucială. Alternați proteinele pentru a permite organismului câinelui să completeze orice lacune nutriționale pe care le-ar putea avea.

Sursele de proteine de înaltă calitate includ:

Prepeliță;rață; pui; carne de vită; carne de vânat; pește mic, organe de carne și oase de carne crudă

Ar trebui, de asemenea, să includeți carnea de organe în dieta câinelui , dar numai în cantități mici. Ficatul, pancreasul și splina sunt bogate în nutrienți și ar trebui să reprezinte doar 3-5% din aportul total al câinelui dumneavoastră. 

Veți recunoaște dacă îi dați prea multă hrană; câinele va avea scaunele moi sau apoase dacă mănâncă prea multă carne de organe sau dacă dieta sa este dezechilibrată. Opusul este valabil pentru oasele cu carne crudă. 

sursă foto: mirror.co.uk
sursă foto: mirror.co.uk

Dacă vă hrăniți câinele cu oase cu carne crudă, cunoscute și sub numele de RMB, și acesta se confruntă cu constipație sau are scaune de culoare albă, încercați să reduceți cantitatea de oase din dieta sa.

Puteți hrăni cu următoarele RMB-uri: 

Gâturi de curcan, pui sau rață; picioare crude de pui sau de rață; picioare de porc; aripioare de pui sau de rață.

Ce trebuie evitat

Când vine vorba de carnea crudă, ar trebui să evitați să hrăniți în mod continuu cu aceeași proteină. Acest lucru poate funcționa pentru o perioadă de timp, dar, în cele din urmă, vor apărea probleme de sănătate.

Pot apărea alergii dacă câinii sunt hrăniți cu o singură sursă de proteine. În schimb, rotiți sursele de proteine la fiecare trei-patru săptămâni, în medie. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să pregătiți mesele în vrac cu trei-patru săptămâni înainte și să le congelați, apoi să schimbați sursele de proteine pentru următorul lot.

sursă foto: youtube.com
sursă foto: omlet.com

Ar trebui să evitați oasele care suportă greutate atunci când hrăniți RMB. Acestea pot provoca deteriorarea dinților câinelui dvs. dacă acesta este un mestecător agresiv. În loc să le folosiți ca oase comestibile, le puteți folosi într-un bulion de oase. De asemenea, evitați să îi oferiți câinelui dvs. oase tăiate la mașină. 

Acestea sunt adesea prea mici și au margini ascuțite, ceea ce ar putea duce la deteriorarea tractului gastrointestinal al câinelui dumneavoastră. Puteți fie să le măcinați, fie să creați bulion de oase și cu aceste oase.

Cât de multă carne crudă să hrăniți

Pentru a determina cât de multă carne crudă să adăugați în dieta câinelui dumneavoastră, trebuie mai întâi să calculați cât de multă carne ar trebui să mănânce în fiecare zi. Pentru a face acest lucru, determinați cât reprezintă 2,5% din greutatea lor corporală. De exemplu, oferiți unui câine de 100 de kilograme 2,5 kilograme de hrană zilnic.

De aici, cantitatea de carne crudă cu care vă hrăniți câinele depinde de modelul crud pe care l-ați ales. Dacă adăugați carne crudă la dieta existentă a câinelui dumneavoastră, bazată pe crochete, dați-i doar o mică parte din aportul zilnic de calorii – în jur de 10% – ca răsfăț cu carne crudă. 

Unii câini vor mânca mai mult, în timp ce alții pot mânca mai puțin. Urmăriți starea corporală a câinelui dumneavoastră, foamea și nivelul de activitate pentru a determina cât de mult trebuie să îi dați să mănânce. Scaunul câinelui dumneavoastră poate fi, de asemenea, un bun indicator al unei diete echilibrate. Scaunele lor ar trebui să fie ferme, dar nu solide sau apoase.

sursă foto: akc.org
sursă foto: akc.org

Dacă nu sunteți pregătit să treceți la crudități, dar doriți ca și câinele dvs. să se bucure de unele beneficii, puteți adăuga cantități mici de carne crudă în partea de sus a bolului său. Hrănirea cu carne crudă nu trebuie să fie complicată. Pur și simplu adăugați câinelui dumneavoastră orice tip de carne pe care o pregătiți pentru cină în fiecare seară, înainte ca aceasta să fie gătită.

Dacă vă decideți să faceți această schimbare și doriți să vă asigurați că cerințele nutriționale ale câinelui dvs. sunt îndeplinite, căutați un calculator de formulare și introduceți ingredientele pe care doriți să le dați. Odată ce ați început, s-ar putea să vă dați seama că sunteți interesat să aflați mai multe despre dietele crude pentru câini, potrivit lovetoknowpets.com.