Sari la conținut
Home » Cât de necesare sunt fructele și legumele în dieta câinelui tău

Cât de necesare sunt fructele și legumele în dieta câinelui tău

Fructele și legumele în dieta câinelui tău! Cu toții știm că animalele sunt carnivore, dar legumele si fructele, ca și în cazul oamenilor, furnizează o serie de vitamine, minerale și enzime fară de care organismul nu poate funcționa.
Mai mult, atunci când animalul suferă de o lipsă de vitamine sau minerale, instinctiv consumă fructe. Aveți mai jos o listă cu fructe şi legume ce vin ca o mânușă  în dieta campionului tău.
Mere
Da, câinii pot mânca mere. Aceste delicioase fructe sunt o sursă excelentă de vitamine A și C, precum și fibre pentru câinele dvs. Sunt bogate în proteine ​​și grăsimi, făcându-le gustare ideală pentru câinii. Asigurați-vă că îndepărtați mai întâi semințele și cotorul.
Banane
Câinii pot mânca banane în mod moderat. Sunt bogate în potasiu, vitamine, biotină, fibre și cupru. Ele au un nivel redus de colesterol și sodiu, dar datorită conținutului ridicat de zahăr, bananele ar trebui să fie administrate ca recompensă, nu ca parte a dietei obișnuite a câinelui.
Afine
Afinele sunt o hrană superioară bogată în antioxidanți, care împiedică deteriorarea celulelor la om și la câini. Sunt bogate în fibre și fito-chimicale. Învățarea câinelui tău pentru a prinde recompense în aer? Încercați afinele ca o alternativă la recompensele cumpărate din magazin, potrivit infoanimale.net.
ȚELINA
Țelina este o resursă excelentă pentru a îmbunătăți sănătatea inimii patrupedului tău. Această legumă este bogată în calciu, potasiu, fosfor, sodiu, fier și vitaminele A, B, C și ajută la scăderea colesterolului și prevenirea cancerului.
MORCOVII
Morcovul se numără printre gustărica preferată a animalelor și este extrem de sănătos, deoare conține vitaminele A, B, C, D, E și K. Mai mult, această legumă este bogată în potasiu, calciu, fier și săracă în calorii. Morcovul poate fi dat spre consum crud, fiert și copt.

 

 

Etichete: