Un specialist oferă răspunsuri despre CANCER. Potrivit specialistului, există animale care nu se pot îmbolnăvi de cancer.

Care sunt acelea și ce le ține departe de această boală a secolului care, din păcate, o fac și animalele.Rechinii sunt imuni la toate bolile cunoscute până în prezent, inclusiv la cancer, și o specie de șoareci care trăiește în Africa sunt singurele necuvântătoare care nu se îmbolnăvesc niciodată de boala secolului.

Țestului cartilaginos al rechinilor este plin de proteine antiangiogenetice. Acestea din urmă suprimă apariția noilor vase sangvine, surse de hrană pentru tumorile canceroase.Tot în această categorie intră și o specie de șoareci numiți Heterocephalus glaber. Aceștia nu au păr și sunt imuni la cancer datorită unei gene p16 care atacă celulele canceroase înainte ca acestea să apuce să se dezvolte sau să se înmulțească.

„Aceste animale sunt supuse unui stres foarte mare în mediul subteran: întuneric, hrană puţină, un număr imens de agenţi patogeni şi niveluri scăzute de oxigen. Aşa că şi-au dezvoltat o gamă de mecanisme prin care să facă faţă acestor dificultăţi”, a explicat Eviatar Nevo, unul dintre autorii lucrării publicate în revista Nature.

Ce este cancerul? este o tumoare malignă sau neoplasm malign. Mai exact, un grup de boli ce implică dezvoltarea anormală a celulelor cu potențial de a invada sau a se răspândi în alte părți ale corpului. Nu toate tumorile sunt canceroase; tumorile benigne nu se răspândesc la alte organe.