Sari la conținut
Home » Rase de câini cu afecțiuni cardiace. Recomandările medicului veterinar pentru o sănătate de fier

Rase de câini cu afecțiuni cardiace. Recomandările medicului veterinar pentru o sănătate de fier

câini

Menținerea unei sănătăți optime a inimii este o parte crucială a bunăstării câinelui dumneavoastră. Pe lângă reducerea șanselor de a dezvolta boli de inimă, câinii cu o inimă sănătoasă tind să ducă o viață mai activă și mai împlinită.

Din fericire, menținerea sănătății cardiace a câinelui dumneavoastră este ceva ce poate fi realizat cu ajutorul câtorva obiceiuri zilnice simple. Iată șase lucruri pe care le puteți face pentru a menține inima câinelui dumneavoastră sănătoasă.

1. Asigurați-vă că fac suficient exercițiu fizic

La fel ca și oamenii, câinii trebuie să ia parte la o cantitate suficientă de exerciții zilnice pentru a rămâne sănătoși pentru inimă. Medicul veterinar vă poate sfătui cu privire la cantitatea exactă de exerciții zilnice care este potrivită pentru câinele dumneavoastră. De asemenea, nu uitați să variați rutinele de exerciții fizice adăugând sarcini de agilitate și jocuri de stimulare mentală la amestec.

2. Reduceți-le sodiul

Câinii care consumă prea mult sodiu pot ajunge să aibă șanse mai mari de a dezvolta probleme cardiace, alături de faptul că se expun riscului de intoxicare cu sare.

În timp ce alimentele comerciale pentru câini sunt de obicei formulate pentru a oferi doar cantitatea esențială de sodiu de care câinele dumneavoastră are nevoie, în timp ce alimentele pentru oameni sunt adesea bombe de sodiu pentru canini, în special cele care conțin sos de soia. Asigurați-vă că păstrați gustările extra sărate doar pentru oameni.

3. Menținerea unei diete sănătoase

Dieta câinelui, în general, este o modalitate cheie de a vă asigura că inima animalului de companie rămâne sănătoasă. Medicul veterinar vă poate ajuta să vă sfătuiți cu privire la cantitatea exactă de hrană pe care câinele dumneavoastră ar trebui să o consume, dar, în general, încercați să evitați să vă lăsați câinele să se înfrupte din alimente umane grase, care pot aduce un caz de obezitate canină.

O dietă bine echilibrată va contribui în mare măsură la îmbunătățirea sănătății inimii câinelui dumneavoastră.

4. Atenție la boala viermilor inimii

Viermele inimii poate fi o veste proastă pentru câini și poate duce chiar la insuficiență cardiacă. Boala poate fi răspândită prin intermediul țânțarilor. Așadar, discutați cu medicul veterinar despre măsurile preventive împotriva viermilor inimii și despre medicamente.

Acest lucru este deosebit de important în lunile de vară, când țânțarii sunt afară. Cu toate acestea, țânțarii pot apărea pe tot parcursul anului în anumite climate.

5. Țineți pasul cu controalele lor veterinare regulate

Menținerea vizitelor regulate la medicul veterinar este o parte importantă pentru a fi la curent cu sănătatea cardiacă a câinelui dumneavoastră. Acest lucru se datorează faptului că medicul veterinar va fi capabil să detecteze orice semne timpurii ale unor potențiale probleme cardiace pe care s-ar putea să nu le puteți observa singur.

În general, urmăriți să faceți două controale de sănătate pe an, iar o dată pe an este o necesitate ca un minim necesar. Medicul veterinar vă poate sfătui în continuare cu privire la frecvența cu care câinele dvs. ar trebui să vină la control.

6. Rase de câini susceptibile de probleme cardiace

Ca o listă generală de verificare, următoarele rase de câini sunt cele mai expuse riscului de a dezvolta probleme cardiace:

Cocker Spaniel; Pomeraniani; Câinii lupi irlandezi; Boxeri; Cavalier King Charles Spaniel; Saint Bernards
Poodles miniaturale; Marele Danez; Schnauzeri miniaturali

Dacă animalul de companie face parte din una din aceste rase sau un amestec al acestor rase, acordați o atenție sporită sănătății inimii. Chiar dacă nu aveți unul dintre acești câini, discutați cu medicul veterinar despre cum să vă păstrați cățelul fericit și sănătos. potrivit rover.com.