Sari la conținut
Home » Hrană umedă sau uscată? Dieta recomandată de medicul veterinar pentru câinii trecuți de prima tinerețe

Hrană umedă sau uscată? Dieta recomandată de medicul veterinar pentru câinii trecuți de prima tinerețe

Pe măsură ce animalul de companie îmbătrânește, va trebui să faceți unele schimbări în casă și în rutina dumneavoastră pentru ca el să se simtă cât mai bine. Acest lucru include și schimbarea hranei pentru câini!

Deși cea mai bună hrană pentru câini bătrâni variază în funcție de sănătatea, mărimea și nevoile specifice ale prietenului tău, există câteva linii directoare pe care le poți urma pentru a găsi un produs care să te ajute să găsești un produs care să se potrivească.

Dieta recomandată pentru animalul de companie trecut de prima tinerețe

Bineînțeles, medicul veterinar local va fi resursa dumneavoastră cea mai bine informată, mai ales dacă are o istorie îndelungată cu animalul de companie. De asemenea, aceștia pot recomanda și aproba o dietă prescrisă pentru câinele dumneavoastră, oferindu-vă și mai multe mărci, arome și nutrienți la dispoziție.

Și, deoarece nutriția are un impact major asupra sănătății generale, investiția într-o hrană de înaltă calitate este primordială. Am făcut câteva cercetări, deoarece poate fi complicat să știi ce crochete și conserve se află pe lista aprobată de un medic veterinar.

Iată ce am găsit, inclusiv o selecție de șase alimente pentru câini recomandate de veterinari pe care le puteți încerca cu câinele dumneavoastră senior. Deși câinele senior poate fi la fel de energic ca întotdeauna, corpul său va avea nevoie de o dietă diferită pe măsură ce îmbătrânește.

Dr. KT Boyle, DVM, de la Banfield Pet Hospital, a declarat pentru NBC News că, deoarece animalele de companie în vârstă au nevoi nutriționale speciale, va trebui să vă gândiți la câțiva factori diferiți atunci când le alegeți hrana.

Factori de luat în considerare în alegerea dietei câinelui

Câinii mai în vârstă au nevoie de mai puține calorii și de mai multe suplimente decât puii mai tineri, de exemplu. Acest necesar caloric redus se datorează modului în care metabolismul unui animal încetinește pe măsură ce îmbătrânește, deși suplimentele exacte de care au nevoie depind de fiecare individ în parte. Pentru a afla exact ce anume le va fi benefic, purtați o discuție cu medicul veterinar. Este atât de simplu!

Dr. Boyle remarcă faptul că, deși alimentele pentru câini seniori conțin multe substanțe nutritive utile – cum ar fi glucozamina și acizii grași pentru sănătatea articulațiilor – s-ar putea să fie nevoie să adăugați picături de suplimente sau pastile de mestecat în dietă. Din fericire, există multe din care puteți alege și multe modalități de a le obține.

Când vine vorba de hrana umedă versus hrana uscată, totuși, pot exista beneficii pentru ambele. Câinii cu probleme dentare pot găsi hrana umedă mai ușor de mâncat, dar textura din crochete poate ajuta la combaterea plăcii și a acumulării de tartru pe dinții cățelului dumneavoastră. Profesioniștii în nutriția animalelor de companie de la Pedigree le reamintesc proprietarilor că nu există un singur răspuns corect. Când aveți îndoieli, întrebați medicul veterinar!

Care este cel mai bun lucru pentru a hrăni un câine bătrân?

Nu uitați, câinele dumneavoastră este cel care își alege în cele din urmă hrana, așa că nu vă simțiți descurajat dacă trebuie să încercați o opțiune sau două înainte de a găsi una pe care o aprobați amândoi. De asemenea, poate fi de ajutor să schimbați treptat dieta animalului de companie, pe parcursul unei săptămâni sau două, pentru a-l ajuta să se adapteze și pentru a preveni tulburările de stomac.

Dacă sunteți în căutarea celei mai bune alimentații pentru câinii bătrâni, există multe căi excelente de urmat. Preferințele câinelui vor determina ce arome cumpărați și dacă mâncarea umedă sau uscată este cea care va fi aleasă, dar există câteva linii directoare pe care trebuie să le luați în considerare.

În primul rând, Dr. Boyle recomandă evitarea dietelor fără cereale, cu excepția cazului în care animalul de companie are o sensibilitate la cereale (sau dacă medicul veterinar o recomandă). Nu numai că cerealele au valoare nutritivă, dar există, de asemenea, cercetări în curs de desfășurare privind relația dintre alimentele fără cereale și o afecțiune cardiacă numită cardiomiopatie canină dilatată. Cu excepția cazului în care știți că prietenul blănos va beneficia de eliminarea cerealelor din alimentație – nu este nevoie!

Evitați problemele de obezitate și bolile renale

O altă eroare legată de nutriția câinilor seniori este aceea că aceștia au nevoie de mai puține proteine decât prietenii lor mai tineri. American Kennel Club explică faptul că acest lucru nu este adevărat; câinii seniori au nevoie de fapt de mai multe proteine pentru a compensa pierderea masei musculare care apare în mod natural odată cu vârsta. Atunci când citiți etichetele pachetelor de hrană uscată, căutați un procent de proteine de aproximativ 28 până la 32, pe care AKC îl enumeră ca fiind o cantitate adecvată pentru cățeii seniori sănătoși.

De asemenea, este posibil să doriți să luați în considerare o hrană cu conținut scăzut de sodiu pentru câinii cu afecțiuni cardiace sau renale, deși dacă optați pentru o dietă pe bază de rețetă sau pentru crochete fără prescripție medicală depinde de dumneavoastră. O vizită la medicul veterinar vă va oferi tot ce trebuie să știți despre alimentele pentru câini cu prescripție medicală, care pot aborda probleme de sănătate de la obezitate la boli renale și chiar probleme urinare.

Învățarea despre toate opțiunile diferite de hrană pentru câini într-o singură ședință poate fi copleșitoare, dar vă puteți ajuta să vă pregătiți creând o listă de întrebări pe care să le adresați medicului veterinar al cățelului dumneavoastră. În acest fel, veți fi sigur că veți pleca de la programare cu toate răspunsurile de care aveți nevoie. Dacă nu sunteți încă pregătit să luați o decizie, veți fi cel puțin cu un pas mai aproape, potrivit pawtracks.com.