Sari la conținut
Home » Ce trebuie să iei în considerarea când îți iei un porcușor de Guineea. Factorii care îi vor prelungi speranța de viață

Ce trebuie să iei în considerarea când îți iei un porcușor de Guineea. Factorii care îi vor prelungi speranța de viață

Vă doriți să petreceți cât mai mulți ani alături de animalul dumneavoastră de companie? Dacă aveți un porcușor de Guineea sau sunteți interesat să vă luați unul, poate vă întrebați cât trăiesc aceste mici mamifere. Cât timp va trăi  depinde de mulți factori, inclusiv de dieta, rasa, igiena și nivelul de activitate. Puteți contribui la prelungirea speranței de viață a porcușorului de Guineea, oferindu-i cea mai bună îngrijire posibilă.

Cât timp trăiesc porcușorii de Guineea?

În medie, porcușorii de Guineea trăiesc între 5 și 8 ani, deși unii pot trăi până la 10 sau mai mulți ani. Nu este de neconceput ca unii porcușori de Guineea să trăiască până la vârsta adolescenței.

În general, porcușorii de Guineea trăiesc mai mult decât majoritatea celorlalte mamifere mici de companie. Durata lor de viață este mai mare decât cea a șoarecilor, șobolanilor, gerbililor, hamsterilor și arșilor. Cu toate acestea, nu sunt la fel de longevivi ca iepurii, chinchilele sau planatorii de zahăr.

Factori care influențează durata de viață

Poate fi dificil să prezici durata de viață exactă a porcușorului tău de Guineea, deoarece mai mulți factori joacă un rol în longevitatea lor. Unii sunt dincolo de puterea dumneavoastră, în timp ce alții, cum ar fi dieta, habitatul și nivelul de activitate al animalului de companie, sunt sub controlul dumneavoastră.

Genetica joacă un rol important în cât de mult va trăi cineva, fie că este vorba de un om sau de un porcușor de Guineea. Un animal de companie s-ar putea naște cu afecțiuni congenitale sau ar putea dezvolta afecțiuni genetice neașteptate pe parcursul vieții.

Nu există prea multe variații când vine vorba de durata de viață a diferitelor rase de porcușori de Guineea. Cele mai multe rase trăiesc în medie între 5 și 8 ani. Cu toate acestea, unele varietăți, cum ar fi Skinny Pig și Abyssinian Satin, prezintă un risc mai mare de a avea probleme de sănătate, astfel că trăiesc în jur de patru până la șase ani.

Pneumonia, inamicul număul unu al porcușorilor de Guineea

Condițiile de trai ale unui porcușor de Guineea joacă un rol imens în sănătatea lor generală. Cauza numărul unu de deces la această specie este pneumonia, care este cel mai adesea cauzată de o infecție bacteriană în plămânii porcului. Curățați-i cușca în mod regulat pentru a menține o bună igienă și folosiți în cușca lor așternut adecvat, cum ar fi hârtie mărunțită sau fleece.

De asemenea, cușca porcușorului dumneavoastră de Guineea trebuie să aibă dimensiunea corectă. Dacă îi țineți într-o incintă prea mică, vor deveni deprimați și sunt mai predispuși să dezvolte boli. În mod ideal, un singur porcușor de Guineea ar trebui să aibă un spațiu de cel puțin șase metri pătrați. O cușcă cu o podea solidă este optimă față de una cu grătare, de asemenea.

Activitate

Chiar dacă porcușorii de Guineea seamănă cu cartofii rotunzi, au nevoie și ei de exerciții fizice. Fără suficientă activitate fizică, un porc este expus riscului de boli precum boli de inimă, complicații digestive și obezitate. Porcușorii de Guineea ar trebui să petreacă cel puțin o oră în afara cuștii lor în fiecare zi pentru a alerga și a explora.

Bineînțeles, veți dori să supravegheați această perioadă de joacă pentru a vă menține animalul în siguranță, dar poate fi, de asemenea, un moment minunat pentru a vă întări legătura specială.

O hrană de bună este vitală pentru o bună calitate a vieții. Porcușorii de Guineea ar trebui să aibă o dietă echilibrată de fân, pelete și legume proaspete. Unul dintre cele mai importante lucruri despre această specie este faptul că nu își pot sintetiza propria vitamina C; porcușorii de Guineea trebuie să o obțină prin alimente bogate în vitamine și/sau suplimente. Deficitul de vitamina C poate duce la scorbut, care este fatal dacă nu este tratat, informează lovetoknowpets.com.