Sari la conținut
Home » Vreți să adoptați un animal de companie? Un câine senior poate fi alegerea perfectă

Vreți să adoptați un animal de companie? Un câine senior poate fi alegerea perfectă

sursă foto: thepetclub.ro

Te-ai gândit să adopți un câine? Există multe lucruri de luat în considerare atunci când vine vorba de adopție, unul dintre acestea fiind vârsta potențialului nou membru al familiei. Atunci când începem să ne gândim să aducem un câine în familia și în casa noastră, ne gândim adesea la adoptarea unui cățeluș. 

Dar există multe motive pentru a merge împotriva curentului și a adopta un câine senior. De fapt, poate fi o experiență plină de satisfacții și care le schimbă viața celor care o fac.

Motivul pentru care câinii seniori sunt lăsați în adăposturi

În primul rând, ar trebui să știți ce face ca un câine bătrân să fie „senior”. De obicei, aceasta depinde mai mult de rasa și de mărimea unui câine.

De fapt, o rasă mare, cum ar fi Marele Danez, poate fi considerat senior la vârsta de cinci ani. De obicei, șapte ani este vârsta la care se consideră un câine senior în majoritatea cazurilor, dar există multe variații.

Atunci când familiile merg la adăposturi sau la canise pentru a adopta un nou membru al familiei, de obicei merg direct să vadă cățeii. Acest lucru lasă, din păcate, câinii seniori trecuți cu vederea, iar aceștia își pot trăi, eventual, restul vieții la adăpost.

Unii ar putea crede că câinii seniori se află în adăposturi pentru că se comportă greșit sau sunt greu de manevrat. Dar acest stereotip pur și simplu nu este adevărat.

Există multe motive și circumstanțe pentru care câinii seniori sunt lăsați în adăposturi, de la decesul nefericit al fostului lor om, la situații precum greutăți financiare sau părinții animalelor de companie care se mută într-un loc unde animalele lor de companie nu ar putea fi lăsate să îi urmeze. 

De obicei, totul se reduce la dificultatea sau inconvenientul unui  proprietar de animale de companie de a avea grijă de câinele lor. Chiar și așa, câinii seniori au încă multă dragoste de oferit oricărei familii care caută să adopte.

De ce ar trebui să adoptați un câine senior

Oricât de drăguți și jucăuși ar fi cățeii, aceștia au nevoie de multă atenție și îngrijire. V-ați ocupa de dentiție și de antrenamentul la oliță, printre altele, cu un cățeluș, pe măsură ce descoperă distructiv lumea din jurul lor.

Cei mai mulți câini seniori au fost în preajmă suficient de mult timp încât vor fi deja educați în casă și nu au nevoie de atât de multă dresură precum un pui tânăr.

Câinii mai în vârstă vor avea deja personalități proprii stabilite. Ei sunt mai puțin entuziasmați decât omologii lor mai tineri și, astfel, s-ar putea adapta cu ușurință la stilul dumneavoastră de viață și la casă.

De asemenea, știți exact ce primiți atunci când adoptați un câine senior. Când vine vorba de adoptarea de căței mici, nu știi niciodată cu exactitate în ce se vor transforma. În cazul câinilor bătrâni, care sunt deja pe deplin maturizați, știi exact cum vor fi pentru tot restul timpului pe care îl vei avea alături de ei.

De asemenea, câinii mai bătrâni sunt, în general, mai independenți și nu vor avea nevoie de toată atenția dumneavoastră în permanență. Atunci când cățeii nu primesc atenția pe care o doresc, încep de obicei să caute lucruri pe care să le poată roade pentru a trece timpul asta înseamnă adesea pantofii sau hârtia igienică.

Comportamentul animalelor de companmie trecute „de a doua tinerețe”

Totuși, există câteva lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare atunci când adoptați un câine senior. Primul lucru de care trebuie să țineți cont este sănătatea lor. Cu cât oricare dintre noi îmbătrânește, cu atât trebuie să acordăm mai multă atenție sănătății noastre. Acest lucru este valabil și pentru câinii seniori.

Acest lucru poate duce la numeroase vizite la veterinar. Asigurați-vă că sunteți stabil din punct de vedere financiar și că sunteți capabil să faceți față acestor evenimente. Chiar dacă aduceți acasă un câine mai în vârstă cu un certificat de sănătate curat, acesta se poate îmbolnăvi în funcție de vârsta pe care o are.

Un alt lucru de luat în considerare sunt problemele comportamentale. Este posibil ca aceștia să fi preluat obiceiuri proaste în viețile lor anterioare, cum ar fi mestecatul lucrurilor pe care nu ar trebui să le mestece sau navigarea prin gunoi. 

Este greu să deprinzi un obicei prost, dar nu este imposibil. Consultarea unui specialist în comportamentul animalelor de companie sau a unui dresor local ar putea fi de ajutor.

Deci, merită?

Răspunsul scurt este da, merită să adoptați un cățel mai în vârstă. Adoptarea unui câine senior poate fi o schimbare de viață și o împlinire. Câinii bătrâni sunt animale de companie frumoase și satisfăcătoare ca nimeni altele.

Din păcate, există o rată mare de eutanasiere pentru cățeii seniori, deoarece aceștia sunt de cele mai multe ori trecuți cu vederea atunci când o familie dorește să adopte la un adăpost. A lua în considerare adoptarea unui câine senior poate fi o decizie excelentă și, de asemenea, s-ar putea, literalmente, să salvați o viață.

Veți simți cu siguranță multă dragoste și devotament dacă adoptați un câine senior. Sunt căței de încredere care au nevoie doar de case iubitoare. Și da, timpul lor pe Pământ s-ar putea să nu fie atât de lung pe cât îți dorești, dar viața este scurtă pentru noi toți.  Acești căței bătrâni ne vor reaminti cu siguranță să profităm la maximum de timpul pe care îl avem aici, informeaază dogtime.com.