Sari la conținut
Home » Un plan de îngrijire holistică a sănătății pentru pisici și câini seniori

Un plan de îngrijire holistică a sănătății pentru pisici și câini seniori

Urmând acest plan de îngrijire holistică a sănătății pentru pisici și câini seniori, aceștia se vor simți mai bine și vor trăi mai mult. Unii medici veterinari împart pacienții în trei categorii, în funcție de vârstă.

Prima etapă este cea a creșterii cățelușilor și pisicilor (până când animalele au 12 luni), apoi vârsta adultă (între cinci și zece ani, în funcție de rasă). În cele din urmă vine stadiul senior sau geriatric, care durează de la aproximativ opt până la zece ani sau până la moarte (de obicei, între 15 și 20 de ani, în funcție de rasă și specie).

Împărțirea câinilor și pisicilor în acest mod le permite unor medici de familie să perfecționeze recomandările generale de îngrijire a sănătății în funcție de vârsta câinelui sau a pisicii, precum și să se ocupe de nevoile fiecărui pacient în parte, pe baza examinării și a testelor de laborator.

În cele ce urmează va fi prezentat un plan de îngrijire holistică a sănătății pentru pisici și câini seniori, reamintind că acesta este doar un ghid care se va schimba în funcție de nevoile specifice și individuale ale fiecărui animal.

Plan de sănătate în cinci puncte pentru animalele vârstnice

Dieta

O dietă bună, sănătoasă și holistică este foarte importantă pentru animalele de companie de toate vârstele, în special pentru pisici și câini seniori. Animalele în vârstă pot continua, de obicei, să mănânce hrana sănătoasă de care s-au bucurat toată viața, fie că este vorba de o hrană procesată de înaltă calitate, de o mâncare gătită în casă sau de una crudă. Cel mai important este ca hrana să fie naturală, câinele sau pisica să se bucure de ea și să fie accesibilă pentru stăpânul animalului.

Suplimente

Este bine atât pentru oameni, cât și pentru animalele lor să ia suplimente care îi ajută să își continue stilul de viață sănătos, precum și să contribuie la atenuarea și tratarea bolilor care apar.

Aceasta este o listă de bază și că alte suplimente pot fi prescrise în funcție de stilul de viață, de prezența bolii și de orice teste de laborator anormale.

Supliment de bază cu vitamine/minerale/imunitar

Fiecare animal senior poate beneficia de un supliment care furnizează un spectru de vitamine, minerale și suport imunitar.

Enzime și probiotice

Enzimele ajută la digerarea și absorbția alimentelor. Un supliment de enzime asigură faptul că patrupedul sau pisica dumneavoastră beneficiază pe deplin de dieta sa și că puțină hrană este irosită atunci când trece prin tractul său gastrointestinal. Probioticele asigură un microbiom intestinal sănătos, care susține un sistem imunitar sănătos.

Acizii grași Omega-3

Aceștia reduc inflamația din organism și modifică de fapt structura membranelor celulare pentru a favoriza o stare inflamatorie redusă. Uleiul de pește și uleiul de kril pot fi folosite ca supliment de Omega-3. Semințele și uleiul de in au propriile beneficii pentru sănătate, dar nu funcționează la fel de bine ca uleiul de pește sau de kril.

Uleiul de in necesită conversie în acizi grași Omega-3 activi, proces care nu este probabil să aibă loc la câini și pisici. Sugestie: Uleiul de pește este, de asemenea, util în tratamentul diverselor afecțiuni inflamatorii, inclusiv alergiile, cancerul și artrita.

Supliment de colină

Există mai multe produse excelente pe bază de colină pentru animalele îmbătrânite. Cercetările pe care le-am făcut cu mulți ani în urmă, plus mulți ani de experiență clinică, au arătat că suplimentarea câinilor și pisicilor bătrâni cu colină nu numai că tratează îmbătrânirea sistemului nervos central (tulburare cognitivă), dar o poate reduce înainte ca animalul să dezvolte această afecțiune.

Colina este, de asemenea, excelentă pentru animalele cu probleme la ficat și pancreas (diabet), precum și pentru convulsiile.

CBD

Acesta este un supliment geriatric excelent și, de asemenea, util pentru cancer și convulsii. Principala problemă este că există atât de multe produse pe piață, dintre care cele mai multe sunt scumpe și de calitate inferioară. Rămâneți la un produs prescris sau recomandat de medicul veterinar.

Suplimentarea câinilor și pisicilor în vârstă cu colină tratează îmbătrânirea sistemului nervos central.

Testare

Pe măsură ce câinii și pisicile îmbătrânesc, crește incidența anumitor afecțiuni cronice. Există doar trei moduri de a diagnostica problemele: îi raportați problema medicului veterinar; acesta o diagnostichează în urma unui examen fizic (cum ar fi un suflu cardiac care indică o boală de inimă); și/sau medicul veterinar comandă teste de laborator.

Sunt necesare diverse teste pentru a diagnostica corect o boală. Aceste teste pot include radiografii, ecografie, ecocardiografie, analize de urină, analize de sânge și citologie sau histopatologie a tumorilor. În plus, aceste teste sunt adesea prescrise pentru animalele „normale” cu scopul de a determina prezența unor probleme asimptomatice.

În cele mai multe cabinete, aceste teste efectuate pe animale de companie (câini și pisici) „normale” descoperă de obicei una sau mai multe probleme grave care trebuie abordate înainte ca acestea să progreseze până la punctul fără întoarcere, când este puțin probabil ca tratamentul să ducă la vindecare.

Indicație: Un câine sau o pisică în vârstă are nevoie de examene veterinare regulate pentru a-și menține sănătatea. Programați un control la fiecare șase luni, odată ce devine senior.

Tratamente

Bolile detectate necesită tratament. În practicile unor medici veterinari, acesta implică rareori medicamente convenționale, deoarece mă bazez în schimb pe terapii mai naturale. La majoritatea pacienților, medicamentele convenționale sunt folosite la nevoie, în doze mici și pentru perioade limitate, pentru a reduce sau elimina efectele secundare și alte vătămări ale animalului, precum și costurile pentru îngrijitor. În special, mulți câini și pisici în vârstă au boli parodontale și tumori care trebuie abordate.

Sfat: Niciun animal nu este prea bătrân pentru sedare sau anestezie, iar seniorii nu prezintă un risc mai mare de probleme legate de anestezie decât cei mai tineri, presupunând o stare de sănătate egală.

Dacă medicul veterinar este reticent în a folosi anestezia pentru câinele sau pisica dumneavoastră în vârstă, găsiți un alt medic care se simte confortabil cu anestezia pentru animale senioare.

Asigurarea animalelor de companie

Întrucât câinii și pisicile în vârstă au de obicei mai multe probleme cronice decât animalele mai tinere, costul îngrijirii lor, chiar și în cazul depistării și prevenirii, poate crește. Luați în considerare modalitățile de a economisi bani pentru îngrijirea veterinară în toate etapele vieții animalului dumneavoastră, dar mai ales pe măsură ce acesta îmbătrânește.

Asigurarea animalelor de companie și planurile de plată lunară pot reduce costul îngrijirii câinilor sau pisicilor mai în vârstă. Dacă luați în considerare asigurarea pentru animale de companie, fiți conștienți de faptul că nu toți furnizorii acoperă îngrijirea holistică, așa că faceți-vă temele înainte de a alege o companie.

Urmarea acestor cinci pași poate ajuta pisica sau câinele dumneavoastră în vârstă să aibă o viață mai lungă și o sănătate mai bună. Asigurați-vă că lucrați cu medicul veterinar pentru a determina cel mai bun program de îngrijire preventivă a sănătății pentru nevoile specifice ale companionului dumneavoastră.