Sari la conținut
Home » Cele mai frumoase animale din lume. Un totem al grației

Cele mai frumoase animale din lume. Un totem al grației

Această neobișnuită prietenie de zeci de ani a devenit o poveste impresionantă, captivând atenția internetului. Lebăda mută; sursă foto: animalwised.com

Cele mai frumoase animale din lume! Frumusețea este un termen ambiguu și subiectiv. Pentru fiecare animal de pe lista noastră, vă oferim și fotografii, astfel încât să puteți vedea cu ochii dumneavoastră frumusețea lor uimitoare.

Macaul scarlat (Ara macao)

Macaii sunt păsări exotice care locuiesc în pădurile tropicale din America de Sud. Ele aparțin unei familii de păsări numite Psittacidae, unul dintre cele trei tipuri de papagali adevărați. O parte din frumusețea lor constă în culorile strălucitoare din penajul lor: galben strălucitor, roșu purpuriu, verde iarbă, albastru regal și portocaliu.

sursă foto: animalwised.com
sursă foto: animalwised.com

Mulți oameni au maimuțe ca animale de companie, dar Ara macao este o specie care trebuie îngrijită în mediul natural. Macaurii sunt păsări de mărime medie, dar au aripi mari care atrag multă atenție atunci când sunt desfăcute. Sunt păsări foarte sociabile, cărora le place să stea în grupuri, dar sunt poate cele mai frumoase în aer.

Cele mai frumoase animale din lume: Tigrul Bengal alb

Fără îndoială, unul dintre cele mai populare animale din lume este tigrul bengalez. Aceștia sunt recunoscuți ca fiind un simbol al măreției și al forței. Cu un aspect regal, oricine se află în prezența acestei creaturi va rămâne cu gura căscată. Nu este surprinzător faptul că tigrul a fost animalul ales pentru a fi personajul principal în multe mitologii grecești, persane și chinezești.

Tigrul bengalez alb; sursă foto: animalwised.com
Tigrul bengalez alb; sursă foto: animalwised.com

Misterul și mistica din înfățișarea lor hipnotizează pe oricine îl privește. Din cauza mutațiilor genetice, unii tigri din Bengal se nasc albi. Sunt din aceeași specie, dar o anomalie genetică face ca ei să nu aibă pigmentarea care creează culoarea portocalie a blănii.

Totuși, acest lucru nu se datorează albinismului, ci unei alte afecțiuni genetice cunoscute sub numele de leucism. Deoarece raritatea face adesea ca un animal să fie și mai frumos, așa că tigrul de Bengal alb este cel care intră pe listă.

Cele mai frumoase animale din lume: Lebăda mută (Cygnus olor)

Povestea despre rățușca cea urâtă care a devenit o lebădă frumoasă este metaforică. Ea se bazează pe faptul că puii de lebădă, cunoscuți sub numele de cygnets, se nasc cu pene de puf mai închise la culoare decât omologii lor adulți de un alb strălucitor.

Lebăda mută; sursă foto: animalwised.com
Lebăda mută; sursă foto: animalwised.com

Cu toate acestea, noi credem că și puii de lebădă sunt frumoși. Deși există diferite tipuri de lebede în lume, lebăda mută este cea mai emblematică pentru acest tip de pasăre.

Pe măsură ce cresc și se dezvoltă, lebedele mute devin un totem al frumuseții și grației.Eleganța și frumusețea sunt cuvintele care vin în minte celor mai mulți oameni atunci când observă o lebădă.

Cele mai frumoase animale din lume: Păunul alb

Când am căutat fotografii pentru acest articol cu cele mai frumoase animale din lume, a fost nevoie de câteva minute pentru a o alege pe cea potrivită pentru a reprezenta păunul alb. Păunul alb este un animal cu unul dintre cele mai evidente exemple de dimorfism sexual pe care le-am văzut.

Cele mai frumoase animale din lume; păunul alb; sursă  foto: animalwised.com
păunul alb; sursă foto: animalwised.com

Penajul alb este ca zăpada și arată ca o pictură, ceea ce îl face unic. Această pasăre este un adevărat supermodel, pozând mereu, etalându-și frumusețea și arătându-și frumusețea tuturor celor care trec prin fața lor.

Abordarea lor unică în ceea ce privește ritualurile de împerechere le face să fie fascinante.Ca și în cazul tigrului alb, aspectul păunului alb se datorează tot leucismului, deși există și rare exemplare albinoase.

Delfinul comun cu botul mare (Tursiops truncatus)

Frumusețea unui delfin merge dincolo de aspectul său fizic strălucitor.Oamenii au fost întotdeauna fani ai delfinilor și s-au bucurat de prezența lor de ani de zile. Delfinii simbolizează bucuria, libertatea și spontaneitatea într-o lume atât de controlată.

sursă foto: aimaleised,com
sursă foto: aimalweised,com

Atunci când vezi un delfin sau, și mai bine, un grup de delfini înotând și făcând surf pe valuri, starea de spirit se îmbunătățește instantaneu. Delfinii par să zâmbească mereu, acesta fiind unul dintre motivele pentru care sunt unul dintre cele mai cool animale din mare.

Calul frizonian (Equus ferus caballus)

Caii frizieni sunt animale elegante și magnifice. În întregime de o singură culoare, aceste animale impresionante te transportă în mintea noastră în teritorii mitice și indomabile. Originar din Olanda, frizonul este una dintre cele mai vechi rase de cai domestici din lume.

cal din rasa thoroghbred; sursă foto: petguide.com
cal din rasa thoroghbred; sursă foto: petguide.com

Strămoșul lor a fost calul „tarpan”, care a fost exterminat în secolul al XX-lea de vânătoarea excesivă a oamenilor.Este cunoscut ca fiind cel mai sălbatic cal din istorie.

Husky siberian (Canis familiaris)

În timp ce unele dintre cele mai rare animale din lume au ajuns pe lista noastră, animalele mai comune pot fi nu mai puțin frumoase.

Husky Siberian face parte din categoria cele mai frumoase animale din lume; sursă foto: animalwised.com
Husky Siberian; sursă foto: animalwised.com

Husky-ul siberian primește premiul nostru pentru frumusețea canină. Sunt animale elegante, cu blană albă și gri, cu ochi albaștri pătrunzători, așa că nu reușesc niciodată să ne atragă atenția.Imaginea lor evocă protecție, putere și magnetism, potrivit animalwised.com.

Etichete: