Sari la conținut
Home » Proiect pentru încurajarea adopției de animale! Medicamente și hrană la un preț redus

Proiect pentru încurajarea adopției de animale! Medicamente și hrană la un preț redus

  • de

Proiect pentru încurajarea adopției de animale! Medicamente și hrană la un preț redus.

Statul vrea să îi ajute pe cei care vor să adopte animale de pe stradă sau din adăpost!

Un proiect de lege privind ajutorul persoanelor care decid să adopte animale de companie este un pas înainte pentru salvarea animalelor abandonate. Astfel, statul ar putea ajuta persoanele care adoptă animale.

Mai exact, un grup de parlamentari lucrează la o lege prin care aceste persoane să fie ajutate financiar să întrețină animalele pe care le iau în grijă.
Din păcate, la noi în țară sunt multe animale care nu au o familie iubitoare și sunt nevoite să hoinărească pe străzi, expuse la tot felul de pericole. Pentru a-i încuraja pe oameni să intervină și să le ofere un cămin acestor animale, statul ar putea să ofere anumite beneficii acelor persoane care adoptă animale.

Parlamentarii vor ca statul să preia o parte din costurile întreținerii unui animal de companie, în așa fel încât viitorul stăpân să nu mai fie nevoit să cheltuie sume mari de bani pentru animal:

„Sunt foarte mulți români care ar dori să aibă un animal de comapanie, dar nu își permit, întrucât nu au cu ce să-i ofere o viață normală acestuia. Totodată, sunt foarte multe animale care sunt practic chinuite în adăposturi sau nu au ce mânca pe străzi, iar acestea nu merită acest tratament. Statul, prin direcțiile specifice din primării, ar trebui să-i ajute pe cei care vor să crească un animal fără stăpân. Vom face o lege prin care vom oferi gratuit tratamentele medicale, deparazitarea și costul unei părți din hrana animalelor”, spun aleșii care lucrează la actul normativ.

Persoanele care vor beneficia de această lege ar trebui să facă dovada venitului la primăria din localitate, iar specialiștii de acolo le vor oferi ajutorul acelora care au venituri sub 2500 de lei pe lună pe familie.