Sari la conținut
Home » VIDEO:Faze amuzante cu căței. Încă un motiv pentru care ar trebui să ai un animal de companie

VIDEO:Faze amuzante cu căței. Încă un motiv pentru care ar trebui să ai un animal de companie

Sursă foto: idog.ro

Câinele este poate cel mai simpatic și empatic animăluț de companie, desigur dacă este îngrijit, tratat și dresat corespunzător. Este sincer tot timpul și alături de stăpânul său chiar și atunci când „soarele apune”. Spațiul virtual este plin cu poze sau cu videoclipuri care confirmă loialitatea cățelului.

Poate exemplul cel mai elocvent în acest sens îl constituie câinele japonez Hachiko, din rasa Akita Inu. Apropo, dacă nu ați aflat, în acest weekend, mai exact sâmbătă în intervalul orar 11-19, în Parcul Circului din Sectorul 2 al Capitalei, Primăria împreună cu ASPA organizează un al târg de adopții. Aproximativ 40 de animăluțe își vor aștepta noii stăpâni. 

De ce este important să ai un animal de companie

Cine are în grijă un animal de companie știe, poate, cel mai bine cât de distractiv poate fi un câine când se joacă sau chiar și atunci când greșește.

Sursă videoclip click.ro.

Ei bine, până la momentul la care „Bobiță” este apt pentru a face tot felul de năzbâtii, patrupedul trebuie în primul rând vaccinat împotriva diferitelor boli sau afecțiuni, deparazitat atât intern cât și extern și, nu în ultimul rând trebuie educat pentru a nu-i deranja pe ceilalți semeni. 

Totodată, este dovedit științific că un câine aduce ceva lumină și reprezintă un „medicament” foarte bun împotriva plictiselii și a singurătății. Chiar dacă nu vorbiți aceeași limbă, fii sigur că te înțelege perfect. Oamenii de știință au concluzionat faptul că persoanele care au în grijă un câine sunt ceva mai sănătoși, au un nivel al colesterolului mai scăzut precum și o circulație mai bună a sângelui.

Traiul cu un câine este sănătate curată

Fiți sigur că traiul cu un câine este mult mai plăcut, unde mai pui că viața socială este vizibil îmbunătățită, plimbările pot fi un prilej bun prin care să cunoști foarte mulți oameni și cine știe poate îți găsești perechea potrivită. Dacă argumentele astea nu ar fi suficiente pentru a adopta un cățel luați în considerare că odată ce aveți grijă de un cățel v-ați „pricopsit” cu un prieten pe viață dar și cu un bodyguard loial, pe viață.

Desigur, că toate aceste beneficii vin la pachet și cu ceva responsabilități, câinele are nevoie de îngrijire constantă pliată pe tipul de rasă, de vizite la medicul veterinar sau de tot soiul de accesorii care să-i facă și lui viața mai frumoasă.

Totodată, și vacanțele se vor complica nițel, dat fiind faptul că majoritatea hotelurilor din România nu sunt pet friendly iar clinicile specializate care oferă cazare cât timp sunteți plecați sunt destul de costisitoare, așadar, ar fi bine să luați în considerare și aceste aspecte.