Sari la conținut
Home » Medicul veterinar te învață cum să economisești bani. Îngrijirea preventivă a animalului de companie în cinci pași

Medicul veterinar te învață cum să economisești bani. Îngrijirea preventivă a animalului de companie în cinci pași

sănătatea animalului de companie

La fel ca și oamenii, animalele de companie nesănătoase sunt predispuse la o serie de alte afecțiuni medicale și, adesea, au o calitate mai scăzută a vieții. Nu numai că aceste afecțiuni sunt rele pentru companionul, dar reprezintă o gaură și pentur buzunarul dumneavoastră!

Cel mai simplu mod în care proprietarii de animale de companie pot oferi prietenilor cu blană șansa unei vieți lungi și fără boli este de a le menține cât mai sănătoase posibil, iar acest lucru va economisi automat și bani!

Acest lucru include microciparea și sterilizarea animalului de companie, precum și asigurarea faptului că este la zi cu vaccinările și tratamentele împotriva puricilor și viermilor.

Sfaturile medicului veterinar

Controlul paraziților (prevenirea puricilor, căpușelor și viermilor) este o parte deosebit de importantă a îngrijirii unui animal de companie. Paraziții prezintă o serie de riscuri suplimentare, inutile unii pot transmite boli fatale, în timp ce alții pot provoca un disconfort major.

Unii paraziți pot afecta, de asemenea, sănătatea umană. Există o serie de opțiuni disponibile, așa că asigurați-vă că vorbiți cu medicul veterinar despre cele mai bune tratamente antiparazitare disponibile.

Vaccinările sunt, de asemenea, o parte foarte importantă a îngrijirii preventive a sănătății. O programare pentru vaccinare este mai mult decât o injecție, este un examen medical amănunțit: medicul veterinar este instruit să detecteze semnele timpurii ale problemelor medicale, ceea ce înseamnă că tratamentul sau managementul poate fi început cât mai curând posibil, reducând astfel riscul ca acestea să devină mai grave (și potențial mai costisitoare)!

Îngrijirea preventivă a animalului de companie

Cel mai bun mod de a fi la curent cu îngrijirea preventivă a sănătății animalului de companie este prin intermediul unuia dintre planurile noastre de sănătate: acestea oferă o abordare clară și structurată pentru a oferi animăluțuluicea mai bună îngrijire posibilă și, de asemenea, ajută la repartizarea costurilor tratamentelor preventive pe parcursul anului.

Unele Planuri de sănătate pot fi, de asemenea, plătite în avans, ceea ce înseamnă că îngrijirea preventivă a sănătății animalului este acoperită pentru întregul an dintr-o singură dată!

Asigurați-vă că îi oferiți cea mai potrivită dietă este o parte importantă în susținerea sănătății. Nevoile nutriționale  sunt influențate de specie, rasă, nivel de exerciții fizice, greutate, stadiul de viață, starea generală de sănătate și dacă a fost castrat sau nu. Dieta lor se poate schimba de mai multe ori pe parcursul vieții.

Dacă aveți nelămuriri cu privire la dieta animalului de companie sau chiar dacă doriți doar să vă asigurați că prietenul cu patru picioare rămâne cât mai sănătos posibil, treceți pe la magazinul local pentru o consultație nutrițională gratuită sau vorbiți cu medicul veterinar.

Aveți grijă și de dinții animalului dumneavoastră de companie

La fel cum aveți grijă de proprii dinți pentru a preveni placa bacteriană și bolile dentare, trebuie să aveți grijă și de dinții animalului dumneavoastră de companie.

Bolile dentare sunt inconfortabile, chiar dureroase, pentru animalele noastre de companie, iar tratamentul necesită, în general, o anestezie generală, iar animalul dvs. va petrece o zi la clinică. Din fericire, există multe lucruri pe care le puteți face pentru a reduce șansele ca blănosul să aibă nevoie de tratament dentar.

Asigurați-vă că animalul companie face suficientă mișcare este important atât pentru bunăstarea fizică, cât și pentru cea mentală. Pisicile au nevoie fie de acces în aer liber și/sau de oportunități de a se cățăra și de a se juca în interior.

Toaletarea câinilor și a pisicilor

Câinii ar trebui să fie plimbați în fiecare zi. Un exercițiu mental bun pentru câini este munca de mirosire: este solicitantă din punct de vedere mental pentru câinele dumneavoastră, îmbunătățește legătura dintre voi doi și este, de asemenea, foarte distractiv!

Îngrijirea animalului de companie face mai mult decât să îl ajute să arate bine: este foarte bună pentru crearea de legături și este, de asemenea, o formă de masaj, încurajând circulația și distribuind uleiuri naturale prin piele și blană.

Toaletarea vă permite să verificați dacă există umflături și umflături și să fiți atenți la paraziți precum puricii și căpușele. Acest lucru este important pentru toate animalele de companie, dar mai ales pentru iepuri, deoarece blana mată și înnodată nu numai că poate irita pielea, dar poate duce la atacul de muscă, care este adesea fatal, potrivit vet4pets.com.