Sari la conținut
Home » Zâna măseluță trece și pe la pisicuță. Cum trebuie să procedezi atunci când animalul de companieîși pierde dinții de lapte

Zâna măseluță trece și pe la pisicuță. Cum trebuie să procedezi atunci când animalul de companieîși pierde dinții de lapte

Pisoiul tău a început să ronțăie tot ce vede inclusiv brațul tău! Îi ies dinții, iar dinții de adult încep să-și facă loc.
Dentiția este un proces normal prin care trec toate pisicuțele.

În timp ce majoritatea pisicuțelor sunt foarte curajoase în ceea ce privește dentiția, altele au nevoie de un plus de confort în această etapă a vieții.

Pisicuței mele îi cad dinții…este normal?

Da! Între aproximativ trei și șase luni, animalul de companie își va pierde dinții de lapte pe măsură ce îi apar dinții de adult. Dinții pe care îi veți găsi vor fi minusculi și, adesea, sunt doar o coajă goală. Acest lucru este normal, deoarece corpul ei a resorbit rădăcina dinților de lapte pentru a le permite să cadă mai ușor.

Dinții adulți ai pisoiului dumneavoastră au început ca un soi de muguri așezați în osul maxilarului. Pe măsură ce cresc și se dezvoltă, aceștia vor împinge prin os și țesutul gingival pentru a erupe în gură. În timp ce dinții de lapte ar trebui să se împingă cu ușurință, dinții adulți păstrează rădăcini care îi leagă de maxilarul pisicii dumneavoastră.

Aceste rădăcini ajută la fixarea dinților pisicii pentru mestecat și, de asemenea, oferă un canal pentru nervii și vasele de sânge care aduc nutriția la pulpa fiecărui dinte. Pisica trebuie să își piardă dinții de lapte pentru a face loc pentru dinții permanenți.

Ce sunt dinții de lapte permanenți

Orice dinte de lapte care rămâne în picioare în timp ce dintele său echivalent de adult apare se numește dinte de lapte persistent. Dinții persistenți de lapte sunt o problemă deoarece stau în calea dinților adulți, determinându-i să apară în unghiuri greșite și înghesuind alți dinți din gură.

Acest lucru poate duce la faptul că maxilarele pisicii dumneavoastră nu se aliniază corect, precum și la predispunerea ei la gingivită și la boli dentare și poate provoca traume dacă dinții adulți se conectează cu țesutul gurii.

Când încep să le iasă dinții pisicuțelor?

Primul stadiu al dentiției este atunci când pisoiului dumneavoastră îi apar dinții de lapte între două și șase săptămâni de viață. Erupția dinților de lapte este, de obicei, destul de lipsită de evenimente, deși este posibil să observați că pisicuțele mestecă mai mult jucăriile (și pe frații lor).

Evenimentul principal pentru dentiție este atunci când apar dinții de adult. Aceasta începe, în general, în jurul vârstei de trei luni, toți dinții adulți fiind la locul lor la șase sau șapte luni.

Care este diferența dintre dinții de lapte și dinții de pisică?

Dinții de pisoi, cunoscuți și sub numele de dinți de lapte sau primari, sunt primul set de dinți temporari pe care îl are fiecare pisoi. Acești dinți sunt extrem de mici și ascuțiți, cu rădăcini scurte și subțiri și cu un strat subțire de smalț.

Dacă vă interesează să numărați, pisoiul dumneavoastră ar trebui să aibă 26 de dinți de lapte. Acești dinți decidui sunt doar niște înlocuitori până la apariția dinților adulți permanenți, așa că nu necesită prea multă îngrijire.

Până la vârsta de șase luni, pisica ta ar trebui să aibă un set complet de 30 de dinți adulți. Acești dinți sunt mai mari decât dinții ei decidui și, adesea, apar ușor mai crem. Ei au un strat mai gros de smalț pentru a-i proteja împotriva uzurii și au rădăcini lungi care îi ancorează de osul maxilarului, sub gingii, potrivit dailypaws.com.

Pisica dumneavoastră va avea dinții de adult pentru tot restul vieții, așa că este important să aveți grijă de ei! Periajul zilnic cu o pastă de dinți sigură pentru pisici este standardul de aur pentru îngrijirea dentară a felinelor, la care se adaugă curățările dentare profesionale sub anestezie în mod regulat.