Sari la conținut
Home » Probleme dentare care duc la dureri și infecții la câini. De ce apar? Uite cum pot fi tratate și evitate

Probleme dentare care duc la dureri și infecții la câini. De ce apar? Uite cum pot fi tratate și evitate

Probleme dentare care duc la dureri și infecții la câini. De ce apar? Uite cum pot fi tratate și evitateLa fel ca la oameni, probleme dentare la câini duc la dureri și infecții. Mai jos veți găsi motivele pentru care ele apar, dar și cum pot fi tratate.

De ce trebuie păstrată igiena dentară?

• Pentru a preveni apariția cariilor dentare și a afecțiunilor gingiilor• Pentru a preîntâmpina respirația cu miros neplăcut• Pentru a păstra strălucirea dinților„Dinții câinilor sunt foarte asemănători cu ai noștri și sunt sensibili, fiind expuși la același gen de probleme ale dentiției. De aceea este important să stabilești pentru câinele tău un regim de igienă orală care trebuie combinat cu controale veterinare periodice și cu o curățare regulată a dinților.Spre deosebire de oameni, la câini cele mai frecvente afecțiuni ale cavității bucale nu sunt cariile, ci bolile periodontale. Iar 4 din 5 câini cu vârste de peste 3 ani suferă de aceste afecțiuni.

Ce este tartru și ce efecte are asupra dinților și gingiilor? Este un strat invizibil care se formează pe dinți

Placa este un strat invizibil care se formează pe dinți la câteva ore după masă. În următoarele 24 de ore, placa se întărește progresiv și formează tartrul. Odată ce și-a făcut apariția, tartrul îndepărtează gingia de dinte. Dintele nu mai este bine protejat, iar bacteriile din placa dentară favorizează apariția infecției numire gingivită.Încă din primii ani de viață dinții câinilor acumulează o cantitate considerabilă de placă și tartru.De aceea, îți oferă un mod practic de a asigura o corespunzătoare câinelui tău.Recompensele în forma X  ajută la reducerea formării tartrului cu până la 80%”, potrivit zooland.ro.