Sari la conținut
Home » Câinii sunt extrem de empatici dar pot plânge? Ce înseamnă atunci când un câine plânge

Câinii sunt extrem de empatici dar pot plânge? Ce înseamnă atunci când un câine plânge

sursă foto: cutzucutzu.com

Știm cu toții că patrupezii pot scheuna, săpa, văita și te miri ce alte onomatopee pot scoate. Dar câinii plâng în același mod, cum facem noi, oamenii? La urma urmei, câinii sunt creaturi incredibil de empatice.

La un moment dat, s-ar putea să-ți fi văzut câinele cu ochii lăcrimați. Cu toate acestea, în timp ce noi, oamenii, putem plânge din motive emoționale, câinii nu.

Câinii folosesc alte mijloace pentru a-și exprima emoțiile, cum ar fi o coadă fericită, sau urechile triste și întinse. Deci, ce înseamnă când îți vezi câinele „plângând” cu lacrimi reale? Iată câteva motive pentru care s-ar putea să-ți vezi câinele vărsând câteva lacrimi și ce înseamnă acest lucru.

Canale lacrimale blocate ale câinelui

La fel ca oamenii, câinii au canale lacrimale pentru a-și menține ochii funcționali și sănătoși. Spre deosebire de noi, ale căror canale împing lacrimile, canalele lacrimale ale blănoșilor drenează lichidul înapoi spre zona nazală a gâtului și a nasului.

Dacă micul companion are canalele lacrimale blocate, lacrimile pot picura în exterior, exact ca atunci când oamenii plâng. Această scurgere oculară este cunoscută sub numele de epifora.

Epifora determină blana din jurul ochilor să fie umedă și poate crea iritații ale pielii sau blană maronie, roșiatică, care înconjoară ochi. Duceți câinele la medicul veterinar dacă simptomele canalelor lacrimale blocate persistă de ceva timp.

Ochii patrupedului sunt infectați

Dacă patrupedul plânge cu lacrimi galbene, pline de mucus sau sângeroase în loc de lacrimi clare, este un indiciu puternic că s-a pricopsit cu o infecție oculară. Alte simptome ale infecțiilor oculare includ umflarea în zona ochilor sau înroșirea ochilor.

Dacă patrupedul prezintă oricare dintre aceste simptome, este imperativ să-l duceți la veterinar cât de curând.

Un alt motiv pentru care câinele tău poate plânge este pur și simplu pentru că are un iritant precum murdăria sau praful în ochi. Ridicați-le ușor pleoapa superioară și inferioară pentru a verifica dacă există resturi.

În acest caz, lacrimile ar trebui să dureze doar atâta timp cât este nevoie pentru a scoate petele de murdărie sau praf. Clătiți ochiul cu apă rece sau soluție pentru ochii patrupedului. Dacă încă prezintă semne de iritare, mergi la medicul veterinar pentru a te ajuta.

Dacă vedeți resturi mai mari sau resturi care dăunează ochiului, nu încercați să-l spălați. Bandați ochiul și mergeți imediat la veterinar.

O cornee zgâriată

Un alt motiv pentru care câinele tău poate plânge este din cauza unei zgârieturi a corneei. Corneele zgâriate sunt mai frecvente la câinii activi, jucăuși, care au fost bruscațo de un alt companion în timpul jocului.

Dacă lăcrimează în continuare, du-l la veterinar pentru a preveni deteriorarea gravă a vederii din cauza corneei zgâriate. Chiar dacă patrupedul tău nu plânge emoțional, el încă mai are modalități de a-și exprima tristețea. Când aceștia experimentează sentimente de durere, frustrare, ei o arată prin vocalizări precum urletul, scâncetul și scâncitul. Ei se pot retrage, de asemenea, de la activitățile de care se bucură în mod normal.

Acestea sunt semnele la care ar trebui să fii atent dacă ești îngrijorat de bunăstarea emoțională a câinelui tău. Lacrimile, totuși, indică o problemă de sănătate pe care ar trebui să o tratați în mod corespunzător cu ajutorul medicului veterinar.