Sari la conținut
Home » Nu, câinii Amstaff nu sunt niște ucigași. Indolența, neglijența și nepăsarea stăpânilor îi transformă în brute

Nu, câinii Amstaff nu sunt niște ucigași. Indolența, neglijența și nepăsarea stăpânilor îi transformă în brute

câine Amstaff; sursă foto: antena3cnn.ro

Acest articol ne confirmă încă odată că nu am învățat nimic din cazul lui Ionuț Anghel, copilul de patru anișori care s-a dus la ceruri după ce o haită de câini fără stăpâni l-au atacat.

 Acum câteva luni a venit rândul unei doamne de 40 de ani să-și încheie brusc socotelile cu viața după ce o altă haită de câini comunitari au atacat-o. Acestor două tragedii li se mai adaugă situații ceva mai recente în care un alt copil a fost atacat de câinii unui stăpân iresponsabil care și-a lăsat patrupezii în voia sorții, înfometându-i pentru câteva zile.  

Rasa Amstaff face parte din categoria câinilor agresivi

Indiferent de cine se face vinovat, autorități sau persoane fizice, este clar că legea nu se respectă. Ceea ce este grav, câinii agresivi trebuie ținuți în lesă și cu botniță. 

Atunci când legea nu se respectă, iar câinii sunt crescuți iresponsabil fără un dresaj corespunzător urmează tragediile. Se întâmplă în vestul României, mai exact în Oradea, unde, un caz ar trebui să ne dea, din nou de gândit, sau măcar stăpânilor care au în grijă câini care sunt considerați periculoși. 

Pe o stradă din Oradea a avut loc o scenă demnă de luptele ilegale de câini, mai mulți patrupezi de luptă au scăpat dintr-o curte și au atacat un alt câine de talie mică, scos la plimbare de stăpânul său. Din păcate, câinele agresat n-a avut nicio șansă. Din fericire, câinii din rasa Amstaff nu au atacat niciun om.

Proprietar neglijent

Autoritățile din Oradea au fost sesizați prin numărul unic de urgență 112, cum că trei câini din rasa amintită au atacat și rănit grav un alt exemplar canin dar de talie mică.

Deși „Acesta a fost încredințat proprietarului, pentru a fi transportat de urgență la un cabinet veterinar, în vederea îngrijirii leziunilor suferite”, potrivit purtătorului de cuvânt IPJ Bijor, din păcate patrupedul atacat nu a supraviețuit.

Polițiștii au indentificat proprietarul câinilor agresivi. Nu mică le-a fost mirarea oamenilor legii când au depistat că femeia care deținea câinii agresivi nici măcar nu s-a deranjat să-i declare ca fiind agresivi, deși legislația în vigoare prevede acest lucru. 

Ba mai mult, animalele nu aveau carnetul medical la zi și doar dintre ei erau microcipați. În aceste condiții, femeia a fost sancționată cu 5.500 de lei și i s-a pus în vedere faptul că are la dispoziție patru zile să intre în legalitate, potrivit realitatea.net.