Sari la conținut
Home » Câinii din rasa Amstaff din nou în atenția autorităților. O persoană a murit iar alta a fost rănită de un astfel de exmplar

Câinii din rasa Amstaff din nou în atenția autorităților. O persoană a murit iar alta a fost rănită de un astfel de exmplar

Un nou caz șocant aduce în prim planul opiniei publice câinii care sunt considerați agresivi. De această dată un Amstaff a atacat o adolescentă de 14 ani și-a ucis persoana care venise să îl hrănească. 

Câinele din rasa Amstaff se afla în curtea stăpânului său, care la momentul tragediei se afla la muncă într-o localitate vecină. Un alt apropiat al proprietarului a venit să-l hrănească, iar animalul l-a mușcat de gât.

Încă o tragedie are în prim plan un exemplar din rasa Amstaff

Alarmați de faptul că bărbatul nu se întoarce acasă și nici nu răspunde la telefon, rudele bărbatului decedat au trimis-o pe nepoata acestuia, care, la rândul ei a fost atacată și mușcată de mâna dreaptă și de picior, din fericire a reușit să scape.

Cainele nu s-a îndepărtat de corpul neînsuflețit nici după ce la fața locului au ajuns oamenii legii, aceștia au fost nevoiți să folosească spray-urile iritante pentru a permite paramedicilor să intervină.

Proprietarul câinelui s-a întors în noaptea de duminică spre luni. Potrivit acestuia animalul nu mai atacase pe nimeni. Bărbatul a rămas marcat de cele întâmplate și ia în calcul să eutanasieze câinele agresiv.

În momentul de față, polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și pentru infracțiuni privind nerespectarea regimului de deținere a câinilor periculoși, potrivit stirileprotv.ro.

Este rasa Amstaff agresivă?

Au avut adesea o reputație nedreaptă de agresivitate, dar acest lucru nu este adevărat. Potrivit unui studiu realizat în 2020 de Royal Veterinary Collage, cercetătorii nu au raportat nicio diferență semnificativă în ceea ce privește riscul de agresivitate între rasele Staffies și cele care nu sunt de acest tip.

„Sunt una dintre acele rase care au un stigmat negativ atașat la ele și unul dintre acestea este în jurul „culturii chav””, a declarat anterior pentru BBC News Dr. Thomas Fletcher, lector senior la Universitatea Leeds Beckett, Dr. Thomas Fletcher, lector senior la Universitatea Leeds Beckett.

„Auzi povești despre câini periculoși și oameni care au fost atacați și apare un tipar cu privire la tipul de rasă care este implicat. „Staffies au o reputație deosebit de proastă, dar este important să recunoaștem că cei despre care auzim reprezintă o minoritate a rasei. Cred că este la fel de mult legat de proprietar. Animalele sunt indivizi și cred că este vorba în mare măsură de educație mai presus de natură.”

Etichete: