Sari la conținut
Home » Cum să-ți protejezi animalul de companie și pe tine însuți în fața câinilor agresivi. Sfaturile medicilor veterinari

Cum să-ți protejezi animalul de companie și pe tine însuți în fața câinilor agresivi. Sfaturile medicilor veterinari

Programul zilnic de mișcare al câinilor

Orice câine, poate fi atacat și ucis de alți semeni de-ai lui atunci când se plimbă. Exemplul cel mai concret este cel de la Oradea care s-a consumat săptămâna trecută, atunci când trei exemplare dintr-o rasă agresivă au nimicit un biet animăluț nevinovat plimbat corespunzător de proprietarul lui, în lesă. 

În fine, deși a fost amendată oarecum simbolic încercăm să vedem partea plină a paharului și anume, slavă Domnului că nicio persoană nu a fost rănită. Prin urmare, considerăm că următoarele informații vă vor fi folositoare atunci când vă plimbați împreună cu partenerul dumneavoastră cu blană.

Animalele de companie și atacurile agresive

Trebuie să știți că un câine agresiv ar putea decide să lase câinele în pace și să se întoarcă împotriva dumneavoastră. Și, după cum ați aflat deja, mulți oameni care își lasă câinii să umble liberi și să atace alți câini nu vor asculta dacă le veți cere să își controleze animalele de companie.

Unele persoane care s-au confruntat cu această problemă recomandă măsuri neagresive pentru a împiedica câinii fără stăpân să se apropie, cum ar fi umbrelele, claxoanele cu aer comprimat și citronela.

 

Poți folosi spray-ul cu piper pentru a te ferii de câinii agresivi

Un băț este bun, dar ceea ce este mult mai bine este o metodă care chiar îți va proteja animalul de companie față de câinii agresivi este spray-ul cu piper. Purtarea spray-ului cu piper pentru a te proteja pe tine și pe câinele tău nu este legală în toate zonele. Va trebui să sunați la poliția locală și să aflați dacă există vreo ordonanță care vă împiedică să purtați sau să aveți spray cu piper pentru a vă apăra.

Da, spray-ul cu piper este dureros, motiv pentru care funcționează. Unele surse spun că simptomele sunt limitate și se rezolvă în 10 până la 30 de minute, dar aceste date sunt pentru oameni. 

Cu toate acestea, este mai puțin dureros decât să pierzi un ochi sau să ți se sfâșie fața. Unele surse vor afirma că spray-ul cu piper este mai grav pentru câini decât pentru oameni, dar nu există cercetări care să susțină acest lucru.

Spray-ul cu piper irită corneea, așa că, dacă sunteți forțat să pulverizați un câine, acesta ar putea să-și frece ochiul de pământ și să ajungă să înrăutățească lucrurile. Potențialul de rănire a acelui câine este mult mai mic decât potențialul de rănire a propriului tău câine, dar, bineînțeles, proprietarii câinelui liber nu vor fi de acord cu acest lucru.

Ce tip de spray cu piper bun atunci când plimbați câinele în preajma atacatorilor?

Acest lucru nu a fost studiat. Spray-urile vândute pentru a proteja oamenii de atacatori funcționează și împotriva câinilor și, de preferință, veți găsi unul care funcționează de la peste 3 metri distanță. Spray-ul pentru urși este eficient, dar nu există date cu privire la faptul dacă acesta este dăunător pentru câini.

Faptul că aveți un câine de talie mare, nu este o garanție că acesta va ieși bine dintr-o luptă. Chiar dacă va câștiga, ar putea fi grav rănit. În cazul în care câștigă și îl rănește sau îl ucide pe celălalt câine, este posibil să fiți dat în judecată de către proprietarul câinelui liber pentru că patrupedul dumneavoastră. s-a apărat singur.

Administrația locală ar putea să vă confiște câinele și să îl închidă într-un adăpost pentru animale până când instanțele de judecată vor stabili dacă este un câine periculos.

Formarea unui câine pentru protecție

În cele din urmă, chiar și spray-ul cu piper ar putea să nu fie suficient în orice moment. Nu știu unde locuiți sau care este situația  personală, dareste posibil să evitați proprietarii de câini agresivi doar plimbând caninii noaptea. 

O vecină de-a mea a fost, de asemenea, preocupată de această problemă, dar nu era la fel de probabil să își plimbe câinii când erau singuri, așa că i-a dresat pentru protecție personală. Există multe probleme legate de dresarea unui câine pentru această funcție, dar este una dintre cele mai bune alegeri, așa că, dacă trebuie să faceți acest lucru, începeți deja cu un câine bun. Informațiile au fost prezentate pe portaulul pethelfpul.com.