Sari la conținut
Home » De ce strănută câinele dintr-o dată?

De ce strănută câinele dintr-o dată?

Fructe și legume toxice pentru patrupedul tău!

De ce strănută câinele dintr-o dată? Unii câini strănută în timp ce se joacă cu oamenii din mai multe motive, dar există și o componentă de comunicare în acest comportament. Câinii, la fel ca oamenii, pot strănuta din cauza alergiilor sau iritațiilor cauzate de anumite mirosuri sau substanțe în aer.

De asemenea, strănutul poate apărea în cazul unei scurgeri nazale sau dacă câinele are un corp străin în nas. Cu toate acestea, în timpul jocului, strănutul poate avea o semnificație diferită și mai amuzantă.

De ce strănută câinele dintr-o dată?

Câinii sunt animale foarte expresive și sociabile. Folosesc limbajul corpului pentru a comunica cu oamenii și cu alți câini. Strănutul în timpul jocului poate fi o formă de comunicare prin care câinele încearcă să transmită un mesaj partenerului său de joacă.

Acest comportament poate apărea atunci când jocul devine foarte intens și există riscul ca distracția să se transforme într-o luptă serioasă. Prin strănut, câinele își reamintește partenerului că ceea ce se întâmplă este doar un joc. Nu e o competiție sau o luptă reală. Acest lucru poate ajuta la menținerea atmosferei plăcute și a jocului prietenos.

Este interesant de menționat că acest comportament de strănut în timpul jocului este mai des întâlnit la rasele mici. Dar poate apărea și la câinii de talie mare în anumite situații.

Câinii care strănută în timpul jocului pot face acest lucru într-un mod amuzant

De obicei, câinii care strănută în timpul jocului pot face acest lucru într-un mod amuzant, însoțit de mișcări ale capului și urechilor.

Cu toate acestea, în afara jocului, strănutul frecvent la un câine poate indica probleme de sănătate, cum ar fi un corp străin în nări, mușcături sau înțepături de insecte.

În cazuri rare, strănutul persistent poate fi cauzat de infecții sau alergii. Este important să acorzi atenție strănutului constant și să consulți un medic veterinar pentru a evalua sănătatea câinelui și pentru a determina cauza exactă a acestui comportament., conform atlas-geografic.net.