Sari la conținut
Home » Motivele ascunse care se ascund în spatele strănutului pisicii

Motivele ascunse care se ascund în spatele strănutului pisicii

Motivele ascunse care se ascund în spatele strănutului pisicii. Ca și oamenii pisicile pot strănuta pentru motive puțin alarmante. Pentru majoritatea acestor reacții nu trebuie să-ți faci griji, deoarece aceasta este o reacție normală a organismului.

Motivele ascunse care se ascund în spatele reactie pisicii poate fi, de exemplu, un corp străin în căile respiratorii. Uneori, o pisică strănută din cauza faptului că un obiect străin, cum ar fi, o insectă mică sau praful dintr-un loc din casa, i-a intrat în nas, ceea ce nu este surprinzător, deoarece pisicile folosesc nasul pentru a afla mai multe despre lumea din jurul lor.

Dacă situația se repetă, merită însă să fii atent: unele dintre motivele care provoacă strănutul pot ascunde o amenințare pentru sănătatea animalului de companie.

 Infecţiile pot fi cauza strănutului pisicii

Pisicile sunt susceptibile la boli infecțioase. Pe lângă strănut, următoarele semne te vor ajuta să recunoști o infecție: slăbiciune, scurgeri din ochi și nas, febră, vărsături și diaree. Uneori, animalul poate refuza să mănânce.

Motivele ascunse care se ascund în spatele strănutului pisicii. Alergiile

Și animalele de companie suferă de alergii, această reacție la numite lucruri nu este caracteristică doar oamenilor. De obicei, strănutul, în acest caz, este însoțit de alte simptome, inclusiv dificultăți de respirație, scurgeri din ochi și erupții cutanate.

Alte boli periculoase pot face ca felina să strănute

De asemenea, strănutul poate însoți boli periculoase pentru pisici, cum ar fi rinotraheita, calcivirusul, panleucopenia, chlamydia, toxoplasmoza și altele.

 

Dacă starea pisicii provoacă îngrijorare, mergi la medicul veterinar!